Afbeelding
Foto: Heidy van Melis
UITSLAGEN

Succesvolle 45e Wielerjeugdvijfdaagse Lieshout-Mariahout

Algemeen Evenementen

Lieshout – "Iedereen doet maar alsof dit heel normaal is, maar dit is echt bijzonder", merkte een toeschouwster afgelopen week terecht op. Ze keek naar de jubileumeditie, de 45e wielerjeugdvijfdaagse van Lieshout-Mariahout.

Veel plezier
Het plezier spat ervan af bij iedereen die betrokken is bij de Wielerjeugdvijfdaagse in Lieshout. Comité, jury, fotograaf, motorrijders, rondemiss en vele andere vrijwilligers zorgen geroutineerd en enthousiast voor een waar fietsfestijn in Lieshout. En niet te vergeten, natuurlijk: al die jeugdige fietsers. Van heel jong – gewoon vertederend – tot en met leerlingen van groep 7/8, die meer competitief zijn ingesteld. Behalve die twee jongens, Roan en Daan uit groep 8, die op mini-fietsjes het peloton volgen. Vijf avonden aaneen treffen fietsers, uit alle hoeken van Lieshout maar ook uit Mariahout, elkaar in de Floreffestraat. Iedereen wordt vergezeld door eigen supporters, waarbij ouders, opa's en oma's de boventoon voeren. Laura Steegs van het comité zorgt ervoor dat alle rugnummers goed leesbaar zijn voor de jury. Het spektakel door de Floreffestraat, Hertog Janstraat, Coolhof en Balduinstraat kan beginnen… Klaar voor de start: Go!

"Kijk goed uit!"
Een vader roept: "Kijk goed uit, hè jongen, bij de eerste bocht?!" en neemt ondertussen de bril van zoonlief aan. Je weet maar nooit. Ouders trekken sprintjes vanuit de Floreffestraat, door de Balduinstraat, om hun kroost voorbij te zien scheuren en aan te moedigen. Opa Frans Manders uit Lieshout kijkt vol trots naar kleindochter Amy Engels (3 jaar) op het podium. Ze houdt blij haar verdiende bloemen in de lucht. "Ze fietst de hele dag achter bij ons thuis", lacht opa. De broertjes Giel en Loek Hovers doen het ook goed. Moeder Janneke Kelderman is vol lof over de fietsvijfdaagse en zegt: "Ik krijg hier echt een dikke strot van. Dit is Lieshout op z'n best!"

Helmpje af
Iemand die ook met complimenten strooit is onze wielrennende burgemeester Frank van der Meijden. Hij komt speciaal op de dinsdagavond kijken en wordt gelijk in stelling gebracht om het startschot te lossen en de winnaars bloemen te overhandigen. Dat vindt hij prima. Hij zegt: "Ik vind dit evenement sowieso geweldig en word hier helemaal blij van. Ik bewonder de inzet van de vrijwilligers en zie ondertussen alleen maar talent voorbijfietsen. Meedoen aan de fietsvijfdaagse is voldoende, want iedereen wint hier vandaag!" Zelf won Frank van der Meijden vorig jaar het Nederlands Kampioenschap wielrennen in Assen voor burgemeesters. "Dat betekent dat ik nu aan de beurt ben om het Nederlands Kampioenschap voor bestuurders te organiseren. Dat doe ik samen met de vier Laarbeekse wielerorganisaties. Op 23 september is de start bij het gemeentehuis in Beek en Donk. Iedereen mag komen kijken!"

Terug naar de jeugdwielervijfdaagse. Het comité is bescheiden, maar DeMooiLaarbeekKrant mag het waarschijnlijk namens veel deelnemers en ouders zwart op wit zetten: Bedankt en 'helmpje af' voor de hele organisatie, die op de laatste avond alle deelnemers trakteerde op een ware goodiebag én een welverdiende medaille. Die medaille verdienen ze zelf ook!

Kijk voor alle foto's op www.lieshoutsewielrenners.nl en www.mooilaarbeek.nl

Eindstanden Jeugdwielervijfdaagse

Groep 0 t/m 3 jaar
1 Loys van Rooij
2 Jur van Lankvelt
3 Amy Engels

Groep 1-2 jongste jongens
1 Giel Hovers
2 Hugo Kersten
3 Sten Donkers

Groep 1-2 jongste meisjes
1 Jade van Hoof
2 Imke Heerdink
3 Isis van Emmen

Groep 1-2 oudste jongens
1 Ruben van de Hurk
2 Ryan van de Broek
3 Bram Hoekstra

Groep 1-2 oudste meisjes
1 Hilke Klomp
2 Valerie van Moorsel
3 Noa Donkers

Groep 3
1 Valentijn Wellings
2 Mika Kersten
3 Daan van den Bogaart

Groep 4
1 Loek Hovers
2 Peer Penninx
3 Stan Coolbergen

Groep 5
1 Ruud Opsteen
2 Ingmar Penninx
3 Willem Opheij

Groep 6
1 Len Daniëls
2 Mart Leenders
3 Evan Verkuijlen

Groep 7/8
1 Ruud van Rooi
2 Philip van Bommel
3 Camiel Pols