Budoclub Beek en Donk bij Lage banden toernooi Lieshout

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Lieshout - In sporthal 'De Klumper' te Lieshout werd zondag 12 februari een lage bandentoernooi gehouden door judoclub 'Avanti'. Er deden weer 12 judoka´s mee van Budoclub Beek en Donk. Tijdens dit toernooi werden voor de eerste keer de nieuwe regels van de judobond ingezet. Dit was weer even wennen voor alle judoka´s. Toch is alles goed verlopen en hebben ze er weer veel van geleerd.

Als eerste mocht Lennert van Rijbroek de mat op. Lennert heeft goed judo laten zien en een leerzame ochtend gehad. Hij heeft uiteindelijk de 5e plaats mee naar huis genomen. Hierna was het de beurt aan Ben Hendriks en Stef van Gend. Ze zaten samen in een poule en mochten ook meteen tegen elkaar. Stef wist uiteindelijk 2 partijen te winnen wat hem een 3e plaats opleverde. Ben heeft ook goed zijn best gedaan en is uiteindelijk met de 5e plaats naar huis gegaan.

Ook Tjeerd van Rijbroek en Jim Hendriks zaten bij elkaar in de poule. Tjeerd heeft een paar mooie partijen gedraaid en mooie scores gemaakt. Dit heeft hem uiteindelijk de 2e plaats opgeleverd. Ook Jim heeft goed zijn best gedaan en is 4e van zijn poule geworden. Voor Edin Mesanovic en Nout Willems was het de eerste keer dat ze mee deden met een toernooi. Nout heeft 2 partijen met een mooie worp weten te winnen wat hem de 3e plaats opleverde. Ook Edin heeft goed zijn best gedaan en weer veel geleerd; hij ging huiswaarts met een 5e plaats.

Vera van de Bogaard zat in een moeilijke poule. Ze wist zich goed staande te houden en haar laatste partij met veel aanvallen te winnen. Dit leverde haar een 3e plaats op. Noortje van de Bogaard zat ook in een zware poule. Noortje liet ontzettend goed judo zien maar greep iedere keer net naast de winst door beslissingen van de scheidsrechter. Eén partij wist ze met een mooie ippon te winnen. Dit heeft haar de 5e plaats opgeleverd. Tijn Korsten en Taina Janssen zaten ook bij elkaar in de poule. Ze lieten ook beide ontzettend goed judo zien en domineerden de poule. Taina heeft uiteindelijk alle partijen gewonnen wat haar een 1e plaats opleverde. Tijn heeft ook heel goed judo laten zien wat hem een 2e plaats opleverde met een paar mooie worpen. Als laatste was Gijs de Visscher aan de beurt. Gijs had het zwaar getroffen omdat er zware tegenstanders in zijn poule zaten die een stuk groter als hem waren. Toch liet hij goed judo zien en wist een aantal partijen met mooie worpen te winnen. Dit heeft hem de 3e plaats opgeleverd.

Alle judoka´s hebben ontzettend hun best gedaan en weer een mooie ochtend judo laten zien. Proficiat judoka´s.