Logo mooilaarbeek.nl
Mariek van Dijk   | Fotonummer: 5d3e92
Mariek van Dijk
Kunst en Cultuur

Examenconcert bij Harmonie De Goede Hoop

Aarle-Rixtel - Marieke van Dijk, dwarsfluit-leerlinge van Harmonie De Goede Hoop, gaat op zondag 7 mei haar D-examen doen. Het voordrachtgedeelte van dit examen speelt zij voor publiek tijdens een kort concert dat om 13.30 uur begint in de zaal van Café/Zaal Bij Van Dijk.

U kunt dan luisteren naar drie prachtige werken voor dwarsfluit: 'Danse de la Chèvre' van Arthur Honegger, 'Minuet and Dance of the Blessed Spirits' van Christoph Willibald Gluck begeleid door piano en tot slot het sfeervolle 'Celtic Flutes' van van Kurt Gable. Dit laatste is een duet voor twee fluiten waarbij Marieke samenspeelt met Floortje Dijckmans met orkestbegeleiding door het harmonieorkest van De Goede Hoop.

Bij aanvang van dit examenconcert heeft de 18-jarige Marieke het besloten gedeelte van haar examen al achter de rug. Voor de examencommissie heeft ze dan bijvoorbeeld al de technisch ingewikkelde etudes laten horen en is ze getoetst op de beheersing van de meer dan 50 toonladders die tot de eisen van een D-examen behoren.

Na afloop van dit concert zal de examencommissie, na een kort beraad, de uitslag van het examen bekendmaken. Belangstellenden kunnen dit examenconcert bijwonen: 7 mei om 13.30 uur, Café/Zaal Bij Van Dijk, Dorpsstraat 18, Aarle-Rixtel. Binnenkomst via de voordeur van het café.

De overige Laarbeekse muziekexamens worden op 20 mei afgenomen. Daaraan zullen nog eens 30 Laarbeekse muzikanten deelnemen, in niveau variërend van A t/m C.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>