Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Laarbeek in beeld

Algemeen Gemeente

Laarbeek – Afgelopen week ondertekenden in het gemeentehuis te Beek en Donk zeven gemeenten een samenwerkingsovereenkomst waarin afspraken met de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) zijn vastgelegd over hoe de realisatie van een glasvezelnetwerk in het buitengebied kan worden bewerkstelligd.

Meerderheid is nodig
Burgemeester en wethouders van de gemeenten Asten, Cranendonck, Gemert-Bakel, Laarbeek, Nuenen, Someren en Son en Breugel gaven met de ondertekening van de overeenkomst Mabib opdracht hun lokale glasvezelcampagnes te starten. Het gaat hierbij in totaal om 6.500 adressen waarvan minimaal 55% zich dient aan te melden tijdens de campagne. Pas dan bouwt Mabib het glasvezelnetwerk.

Procedure
Inwoners van het buitengebied van Laarbeek ontvangen rechtstreeks informatie van Mabib en zullen worden uitgenodigd voor diverse informatieavonden. "Wij vinden het belangrijk om bewoners tijdens bijeenkomsten te informeren over glasvezel en de voordelen van een supersnelle internetverbinding maar ook om uit te leggen waarom een eigen financiële bijdrage noodzakelijk is", aldus een woordvoerder van Mabib op de eigen site.

Mabib
De maatschappij voor Breedband in Brabant is in 2014 opgericht om zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen door heel Nederland te realiseren. Mabib is onderdeel van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) dat gemeenten, bewoners en bedrijven helpt bij de aanleg van glasvezel. In Brabant heef Mabib inmiddels het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hilvarenbeek en Boxtel aangelegd.