Leo Bosch deed ook dit jaar weer persoonlijk de uitreiking van de naar hem vernoemde trofee aan winnaar Tim Kanters
Leo Bosch deed ook dit jaar weer persoonlijk de uitreiking van de naar hem vernoemde trofee aan winnaar Tim Kanters

Tim Kanters wint 'Leo Bosch Trofee' bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na een seizoen lange spannende strijd, met aan het einde zelfs een noodzakelijke beslissingswedstrijd, heeft Tim Kanters beslag weten te leggen op de 'Leo Bosch Trofee'. Deze trofee is voor degene die aan het einde van het seizoen bovenaan eindigt in de interne (ladder)competitie die gehouden wordt bij de jeugd van Badminton Club Lieshout. Tim versloeg in de barrage Pepijn Kerkhof, die gelijk met hem op de eerste plaats was geëindigd, maar uiteindelijk met de tweede plaats genoegen moest nemen.

Beslissingswedstrijd
Na een seizoen lang gewerkt te hebben aan de interne competitie stonden bij aanvang van de laatste wedstrijden drie spelers bovenaan: Tim Kanters, Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof. Alle drie deelden zij plaats één met een totaal van 100 punten. Tijdens de laatste speelrondes viel Ainara Vandegard terug en eindigden Tim Kanters en Pepijn Kerkhof beide op plaats één met 135 punten. Om de uiteindelijke winnaar te bepalen moest er dus een beslissingswedstrijd gespeeld worden: besloten werd om hier een singlepartij voor te spelen, in één set, tot de 11 punten. In die barrage-partij bleek Tim Kanters de sterkste waardoor hij de uiteindelijke winnaar werd.

Spannend
Achter de top drie was het ook spannend. Met een verschil van slechts 9 punten eindigden negen (!) spelers zeer dicht bij elkaar: allemaal hebben zij gedurende het seizoen een puntenaantal tussen de 116 en 125 punten verzameld. Een duidelijk teken dat deze spelers allemaal goed aan elkaar gewaagd zijn. Ook een teken dat een paar puntjes meer of minder het verschil kan maken tussen een negende of een vierde plaats. Achter deze grote middenmoot bleef alleen Patricia Lasczak (met 102 punten) en Warsan Ismail Ahmed (met 97 punten) achter. Zij sloten het seizoen als een-na-laatste en laatste af.

Leo Bosch
Ook dit jaar werd het einde van deze interne competitie feestelijk afgesloten met de officiële uitreiking van de 'Leo Bosch Trofee' aan de winnaar: Tim Kanters dus. Naamgever Leo Bosch was daarvoor naar de sporthal gekomen om dat persoonlijk te regelen. Leo Bosch was de eerste voorzitter van de Lieshoutse badmintonvereniging en heeft in het verleden de vereniging, samen met een aantal vaste leden (waarvan er nog steeds enkele spelen), opgebouwd. Naast opbouwer en ex-voorzttter is Leo ook erelid en dus naamgever van deze belangrijke prijs voor de jeugd van Badminton Club Lieshout.

Eindstand interne competitie om de Leo Bosch Trofee; 2016/2017
1. Tim Kanters 145 punten, 2. Pepijn Kerkhof 140 punten, 3. Ainara Vandegard 137 punten 4. Stijn Brouwers 125 punten, 5. Floris Spoorendonk 122 punten, 6. Ties Kester 121 punten, 7. Thijs Sinten, Oyin Fagbayigbo, Nils van Velthooven 120 punten, 8. Angela Constant 117 punten, 9. Luuk Gevers, Sem de Leest 116 punten, 10. Patricia Lasczak 102 punten, 11. Warsan Ismail Ahmed 97 punten

Programma
Woensdag, 30 augustus, 18.30 uur; Eerste speelavond seizoen 2017/2018.