Afbeelding

Amnesty Laarbeek schrijft voor mensenrechtenactivisten

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Op de Dag van de Rechten van de Mens, 10 december, zijn wereldwijd schrijfacties georganiseerd. Vanuit Nederland zijn meer dan 100.000 brieven geschreven voor 10 mensenrechtenactivisten, die in eigen land vervolgd worden. Voor de eerste keer deed Amnesty Laarbeek ook mee.

In het sfeervolle Kouwenbergs Kerkje gaf, na een woordje van de burgemeester, het Mariahouts gelegenheidskoor, een korte uitvoering. Daarna werd er geschreven. Het winterweer werkte niet echt mee. Toch zijn er nog 76 brieven en kaarten verstuurd. 's Middags kwamen er nog enkele personen, te voet door de sneeuw naar het kerkje in Aarle-Rixtel geploeterd. Een van hen kwam zelfs uit Lieshout. De organisatie bedankt haar en alle anderen die meegeholpen hebben de 10 mensenrechtenverdedigers een steuntje in de rug te geven.

Wil je ook een steentje bijdragen aan het belangrijke werk van Amnesty International, ga dan naar www.amnesty.nl of neem contact op met de Amnestygroep Laarbeek. Tel. 0499-421606 of mail lukdonk@onsbrabantnet.nl.