Afbeelding

Sebastiaan van Bavel Trio bij Wim Beeren Jazz

NULL

Sebastiaan van Bavel Trio bij Wim Beeren Jazz


Aarle-Rixtel - Wim Beeren Jazz Society opent op woensdag 23 september het nieuwe jazzseizoen met een optreden van het trio van pianist Sebastiaan van Bavel in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel.


Als Van Bavel je achternaam is en je speelt ook nog piano, en je vader heet bovendien Rob, dan zijn de verwachtingen van jazzliefhebbers natuurlijk hooggespannen. Als 23-jarige ‘zoon van’ vertoont de prille loopbaan van Sebastiaan opvallende parallellen met die van vader Rob. Als uitzonderlijke talenten wonnen beiden op jonge leeftijd het Prinses Christina Concours (Sebastiaan zelfs twee keer), en de prestigieuze Edison Jazz Award. Qua stijl zie je een wereld van verschil. Sebastiaan is met zijn trio een exponent van de jonge generatie musici die de doorontwikkeling van de jazz op geheel eigen wijze vormgeeft. Veel eigen composities, met zowel invloeden van jazz als klassieke muziek, maken van de concerten van het trio een unieke belevenis. Sebastiaan van Bavel laat zich begeleiden door de al even uitzonderlijke drummer Remi Troost en meesterbassist Maciej Domaradzki.

Met het uitbrengen van hun debuut CD 'As the journey begins', met daarop breed uitwaaierende emoties gevolgd door puntig gespeelde rockachtige passages, is het statement gelijk gemaakt. Een nieuwe ster onder de Nederlandse jazzpianisten heeft zich hier aangediend. Live te ervaren op 23 september in Aarle-Rixtel. Entree €8,00. Aanvang 20.30 uur. Kijk ook op www.wimbeerenjazzsociety.nl en www.sebastiaanvanbaveltrio.com.

?Foto: Wim Beeren