Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b79abc
Foto:
Algemeen

Aarlese heemkundekring zoekt hulp

Aarle-Rixtel - Aan het Aarlese heemhuis worden regelmatig allerlei bijzondere voorwerpen aangeboden. Die worden uiteraard in dank aanvaard. Van sommige voorwerpen is echter niet bekend wat het eigenlijk is en waarvoor het dient.

In de vorige editie van deze krant stond een zinken voorwerp afgebeeld waarvan niet bekend was waar het voor diende. Inmiddels hebben een paar bezoekers aan het heemhuis een oplossing aangedragen: het zou een bak zijn waarin aasvisjes zouden worden bewaard!

Deze keer vraagt de heemkundekring weer uw hulp. Het voorwerp, wat op de foto wordt getoond, heeft iets met elektriciteit en een bel te maken. Door aan een handeltje te draaien wordt er kennelijk elektriciteit opgewekt. Meer is er niet van bekend. Wie er meer van weet mag het zeggen. Kom zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur even langs het heemhuis aan de Kouwenberg om het voorwerp 'in levenden lijve' te zien en ontrafel dit mysterie!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>