Logo mooilaarbeek.nl
De Ekkermuzikanten   | Fotonummer: 4a58f5
De Ekkermuzikanten
Muziek

Geslaagde 28e editie Ekkerfestival

Beek en Donk - In Café/Zaal van de Burgt werd zondag 4 november door de Ekkermuzikanten voor de 28e keer het Ekkerfestival gehouden. Om 13.00 uur opende ceremoniemeester Arjen Staal het festival en aansluitend begon het organiserende gezelschap haar optreden.

Onder leiding van Piet Diender werden negen nummers gespeeld, een kleine selectie uit het uitgebreide repertoire van De Ekkermuzikanten. Onder deze nummers waren onder andere de Kosakenritt, een nummer waarin het galopperen van de paarden van de Kozakken over de Russische steppen te horen is, Daheim in Böhmen, met een mooi intro, door de tuba's gespeeld, met de klank van de jachthoorns in de bergen, en ook Samorin, met zijn oosterse klanken die doen denken aan Arabische markten met slangenbezweerders en buikdanseressen.

Na de Ekkermuzikanten speelde de Brandweerkapel uit Helmond. Het moet er in Helmond in de brandweerkazerne gezellig aan toe gaan want de brandweermannen en –vrouwen speelden een aantal leuke nummers, bekende en minder bekende, uit Duitsland en Tsjechië. Het klonk uitstekend.

Hierna moest Piet Diender opnieuw aan de slag, deze keer als muzikaal leider van De Ouwe Hap, een muziekgezelschap uit Aarle-Rixtel dat gezelligheid en muzikaliteit hoog in het vaandel heeft staan, zoals het zelf zegt. Het was te zien en te horen. De dames en heren brachten een aantal bekende en minder bekende nummers ten gehore en ook zij deden dat uitstekend

Als laatste van het festival kwamen de Aalander Muzikanten aan de beurt. Zonder iemand te kort te willen doen, het was geweldig. De wijze waarop oude nummers bewerkt waren, zoals Zilveren Haren Tussen Het Goud, De Postkoets en het aloude Oh Was Ik Maar Dood. En dan de wijze waarop het gebracht werd: Wat de trompettistes uit hun trompet haalden grensde nu en dan het ongelooflijke.

Tegen 17.30 uur kwam een einde aan het festival. Van het begin tot het einde is het druk geweest, drukker als in jaren het geval was. En de kwaliteit en de diversiteit van de muziek hielden het voor de luisteraar van begin tot eind leuk. Het was zonder meer een geslaagd Ekkerfestival. Volgend jaar volgt de 29e editie, op zondag 3 november 2019.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>