Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 9e39a5
Foto:
Algemeen

Koffie uurtje Lieshout over ziekenhuiszorg

Lieshout - Elke laatste vrijdag van de maand wordt in de Huiskamer van Lieshout om 10.00 uur het koffie uurtje gehouden. Daar is het comité Hofkamer ruim een half jaar geleden mee gestart.

Laatste vrijdag netwerkdag
Inmiddels zijn er al heel wat mensen die de weg naar het koffie-uurtje hebben gevonden. Inwoners van Lieshout, die het fijn vinden elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten, hun netwerk willen uitbreiden of op zoek zijn naar interessante informatie. Langzaamaan groeit de 'sociale familie' en dat is nu juist de bedoeling. Het bouwen aan een netwerk voor en door senioren is van groot belang want de organisatie van de zorg is veranderd. Iedereen heeft elkaar meer dan vroeger nodig. Bejaardenhuizen of verzorgingshuizen zijn verdwenen.

De ondersteuning en hulp nemen om die reden andere vormen aan. Daarom is het goed dat er mensen om je heen zijn, het netwerk, met wie je samen kunt optrekken, aan wie je hulp kunt vragen als dat nodig is, maar ook aan wie je hulp kunt aanbieden. Je moet er tijdig voor zorgen dat je niet alleen staat.

Ziekenhuiszorg
Naast dit netwerken is er nog een bijkomend doel. Er wordt een thema aan de orde gesteld dat interessant is voor de doelgroep. Ditmaal gaat het over de ziekenhuiszorg in het Elkerliek.

Veel mensen in Lieshout kennen het Elkerliek ziekenhuis. Als patiënt, als bezoeker of omdat men er werkzaam is. Het Elkerliek met locaties in Helmond, Deurne, Asten en Gemert biedt algemene ziekenhuiszorg, ook aan vele mensen uit Lieshout. Wellicht vraagt u zich af wanneer het ziekenhuis is ontstaan of hoeveel bedden of poliklinieken het nu heeft. Of hoeveel mensen er werken? En wat betekent veroudering voor de ziekenhuiszorg? Een kijkje achter de schermen van het Elkerliek ziekenhuis, verteld door Jolianne van Hout, opgegroeid in Lieshout en al jaren werkzaam als stafmedewerker bij de Afdeling Kwaliteit en Veiligheid van het Elkerliek. Zij vertelt over de geschiedenis van het Elkerliek, hoe het ziekenhuis georganiseerd is, over de rol van vrijwilligers en over (keuzes in) ontwikkelingen van de ziekenhuiszorg. Daarnaast is er de mogelijkheid om, afhankelijk van de vraag van het publiek, meer te weten over de kosten van een behandeling, de rol van de patiënt en het belang van samen beslissen in de zorg.

U bent welkom op 22 februari om 10.00 uur in de Huiskamer, Franciscushof, te Lieshout. De koffie staat klaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>