Alzheimercafé: bewegen en dementie

Algemeen

Beek en Donk - Op dinsdag 12 maart vindt het Alzheimercafé Gemert/Bakel weer plaats. Het thema van deze bijeenkomst is bewegen en dementie. De avond vindt plaats in De Eendracht in Beek en Donk. Het Alzheimercafé dat daarna volgt, op dinsdag 9 april, vindt eenmalig plaats in Beek en Donk.

Bewegen is belangrijk. Bij mensen met beginnende dementie en milde geheugen problemen blijkt dat bewegen een verbetering geeft van het geheugen en dat het minder snel achteruitgaat. Wat goed is voor je hart is ook goed voor je hoofd.

Hoe kun je in beweging blijven? De organisatie van het Alzheimercafé vertelt u er graag over tijdens deze avond. De salon van De Eendracht is open vanaf 19.00 uur. U wordt hartelijk ontvangen door hun gastvrouwen. Zij voorzien u van een heerlijk kopje koffie of thee. Het programma start dan om 19.30 uur met een interview tussen de gastspreker en onze gespreksleider. Om 20.00 uur is het dan een half uurtje pauze waarin vragen opgehaald worden en er de mogelijkheid is om met andere gasten in gesprek te gaan. Het laatste half uur van 20.30 tot 21.00 uur zullen de vragen dan beantwoord worden door de gastspreker. De organisatie nodigt u van harte uit voor deze avond op 12 maart in de salon van De Eendracht, St. Annastraat 60 in Gemert.