Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 717f4e
Foto:

Paasfeest op Croy

Aarle-Rixtel - Door Folkloregroep Dikkemik wordt op 1e Paasdag (21 april) weer het traditionele Paasfeest gehouden op Croy. Om 18.00 uur gaat in het Croyse bos het zoeken naar paaseieren van start. Die eieren zijn eerder al door de Paashaas verstopt. Meestal zie je de paashaas nog even rondrennen. De paashaas staat symbool voor de vruchtbaarheid en verstopt de paaseieren.

Wie het gouden paasei vindt is Paaskoning of -koningin! Alle deelnemende kinderen krijgen uiteraard weer een chocolade paasei. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats van de kleurwedstrijd, waaraan alle kinderen van de onderbouw van de basisschollen hebben kunnen deelnemen. Iedereen heeft prijs!

Als afsluiting wordt het paasvuur ontstoken. Met dit paasfeest wordt het begin van de lente gevierd. Het ei is het symbool van de wedergeboorte, het nieuwe leven, net zoals de opstanding van Jezus. Met het paasvuur wordt de wintertijd afgesloten en wordt de lente verwelkomd. Het vuur maakt onderdeel uit van de grote schoonmaak aan het einde van de wintertijd die met dit nieuwe licht wordt verdreven. Kortom, een prachtig lentefeest!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>