Logo mooilaarbeek.nl

Wandeling en excursie bij oMase

Mariahout – Elk jaar heeft oMase een of meerdere stadswandelingen op haar programma staan. Deze keer maakt men, in twee groepen verdeeld, op 23 en 25 april, een wandeling door historisch Oirschot. Hier heeft de geschiedenis vele sporen nagelaten.

In de straten en steegjes, op de smalle kerkepaden, op de Markt met de monumentale Petrusbasiliek en vooral op het aloude Vrijthof. Men start op de Markt, tussendoor wordt er koffie gedronken en de middag wordt afgesloten met een kop soep bij de plaatselijke horeca. Beide dagen vertrekt men om 12.30 uur vanaf de kerk in Mariahout.

Het aspergeseizoen is in volle gang en oMase brengt op 6 mei een bezoek aan de Wit Asperges in Mariaheide. Na de ontvangst met een asperge-lekkernij en een bedrijfsfilm volgt er een rondleiding door de tunnel en aspergevelden. Men krijgt uitleg en bezichtiging over de sorteer-en schilmachine. De middag wordt afgesloten met een drankje en aspergehapje.

Dames die zich hiervoor aangemeld hebben vertrekken om 13.30 uur vanaf de kerk in Mariahout.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>