Afbeelding

Op dagreis met Zonnebloem Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk – Elk jaar wordt de 2e wereldoorlog herdacht op 4 en 5 mei. De Zonnebloem Beek en Donk speelt hier dit jaar op in met haar reisje op donderdag 9 mei naar Overloon. Mocht u hier in het verleden al eens geweest zijn dan merkt u dat het oorlogsmuseum in de afgelopen jaren helemaal aangepast en vernieuwd.

Programma
Ze gaan met de bus en er wordt alle deelnemers een mooi programma aangeboden. Er zijn verschillende opstapplaatsen: 9.15 uur Piet van Thielplein, 9.45 uur De Regt en 10.15 uuur Beekse kerk. Rond 11.15 uur zijn ze in Overloon waar ze worden ontvangen met koffie/thee met een stukje gebak. Vervolgens is er de gelegenheid om zelf een rondgang door het museum te maken.

Om 13.00 uur wordt de lunch geserveerd. Hierna is er een presentatie over het dagelijkse leven in de oorlogstijd. Daarna is er nog even tijd om het museum verder te verkennen; iets wat zeker de moeite waard is. Om 16.00 uur vertrekken de deelnemers weer naar Beek en Donk. Dit uitstapje is bedoeld voor thuiswonende zieke mensen met fysieke beperkingen en voor allen die behoefte hebben aan wat gezelligheid.

Kosten
De kosten voor deze dagtrip, waaronder de busreis, koffie met gebak, een lunch en de entreeprijs van het museum, bedraagt €25,00 per persoon. Dit keer wordt het bedrag vooraf door een van de zonnebloem medewerkers bij u opgehaald. Indien u een rolstoel nodig heeft, en u hebt er zelf geen, dan kunt u deze lenen bij de Thuiszorgwinkel, Keyserinnedael, tel 088-0080199. U moet daar zelf voor zorgen.

Opgave
U kunt zich opgeven voor deze reis tot 4 mei bij Joke Doudart de la Gré, tel. 06-44738223 of Maria Jansen, tel. 0492-781734. Een cadeautip voor een verjaardag of Moederdag: Geef een cadeaubon van de Zonnebloem. In april hadden 60 deelnemers genoten van een heerlijke lentelunch.