Afbeelding

Dagbesteding 'De Ontmoeting' viert lustrum

Algemeen

Beek en Donk - Afgelopen week hebben gasten en hun mantelzorgers samen met de Dorpsondersteuner van Beek en Donk Beppie en Jan van Stiphout gefeliciteerd met het lustrum van hun kleinschalige dagbesteding. Tijdens een gezellige bijeenkomst kregen zij een geweldige taart met daarop vijf kaarsjes die ze samen moesten uitblazen.

Samen met de gasten werd teruggekeken en gebuurt over de goede individuele begeleiding, het groepsgebeuren en dat gasten eigenlijk steeds meer vriend of vriendin van elkaar zijn geworden. Daar waar gasten zich wel eens eenzaam, alleen of onbegrepen voelen gaan ze nu naar een setting waar ze aanhoort en begeleidt worden.

Mantelzorgers geven aan dat hun partner of degene waar ze zorg voor hebben bij 'De Ontmoeting' een oase van rust en genegenheid aan treffen en dat ook zij altijd bij Beppie terecht kunnen voor raad en advies. Dit geeft hun ook de nodige rust die ze soms nodig hebben. Bij de dagbesteding wordt samen lief en deel gedeeld en daarom kregen Beppie en Jan dan ook als cadeau een fruitboom en een fruitstruik om te planten. Tekens van leven, van bloei en hoop maar ook groei. De gasten hopen dat ze nog lang van de groei van deze boom en struik kunnen genieten en er ook nog van kunnen eten.