Logo mooilaarbeek.nl
Visual   | Fotonummer: fa0eba
Visual

Plannen Kop van Aarle krijgen steeds meer vorm

Laarbeek - Hoe het nieuwe recreatiegebied op de Kop van Aarle er precies uit gaat zien, blijft nog even gissen. Maar de plannen die de gemeentes Laarbeek en Helmond en waterschap Aa en Maas hebben met het Gulden Land, zoals het project nu heet, zijn wel weer wat duidelijker geworden.

Zo zou er op de Kop van Aarle een paviljoen met waterspeeltuin moeten komen en is er de wens om een fietspad helemaal om het gebied te leggen zodat je vanuit Helmond langs het kanaal naar de Kop van Aarle kunt fietsen en aan de andere kant weer langs het kanaal richting Helmond gaat. Tevens gaat het waterschap aan de slag om de waterkwaliteit in het gebied te verbeteren. "Dit is de ontwikkeling die we voor ogen hebben voor het gebied", legt wethouder Joan Briels uit.

Briels staat ook niet onwelwillend tegenover het verzoek van buurman Helmond om de Aarlese brug weer open te stellen zodat plezierboten tot aan Helmond kunnen varen. "Daar liggen kansen, maar het zal, als het zover komt, onder voorwaarden zijn. Ook zal er een verkeersstudie moeten komen om te kijken wat er mogelijk is, maar we sluiten het niet uit. Een eerder besluit van de gemeente Aarle-Rixtel om de brug te sluiten, kan alleen teniet worden gedaan door een beter besluit."

De totale kosten van het Gulden Land komen op zo'n 5 tot 8 miljoen euro. Laarbeek zou er daarvan één voor zijn rekening moeten nemen. "Verspreid over de komende zeven tot acht jaar. Verder gaan we kijken welke subsidiemogelijkheden er zijn. En als blijkt dat het geld er niet is, kunnen we ook kijken of er een exploitant is die wil meedenken. Het gebied zal langzaamaan invulling gaan krijgen."

De opgestelde conceptvisie gaat nu naar de colleges en gemeenteraden van Laarbeek en Helmond.

Inloopbijeenkomst
Op donderdag 16 mei is er voor geïnteresseerden de mogelijkheid om binnen te lopen bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel (Bakelseweg 2 in Aarle-Rixtel) voor een toelichting op de visie en deelprojecten. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen inwoners uit het gebied en geïnteresseerden tussen 18.00 en 20.00 uur zonder afspraak binnenlopen. De samenwerkende partijen zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Er zal deze avond geen plenaire presentatie worden gegeven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>