Logo mooilaarbeek.nl
Willy en Bets van Neerven   | Fotonummer: 7af23b
Willy en Bets van Neerven (Foto: )

Diamanten huwelijk voor Willy en Bets van Neerven - Van Bussel

Beek en Donk - Willy (83) en Bets (82) van Neerven - van Bussel zijn dinsdag 18 juni 2019 alweer 60 jaar getrouwd. Een goede reden voor DeMooiLaarbeekKrant om een bezoek te brengen aan het diamanten echtpaar. Ze vertellen enthousiast en openhartig over hun leven.

Verkering
"Ik heb altijd gevoetbald vroeger. Daar raakte ik bevriend met de broer van Bets. Ik kwam dus vaak bij hun over de vloer", vertelt Willy. Liefde op het eerste gezicht was het niet. "Ze was nog zo'n klein meisje, ik had daar toen nog helemaal geen erg in." Uiteindelijk sloeg tijdens een revue bij van Laarschot, ook wel bekend als '14 Billekes' de vonk pas echt over. "Ik zat met haar broer samen en voor mij zat Bets met haar vriendinnen. En ik kon alleen maar kijken naar die mooie lange zwarte haren. Toen sloeg eigenlijk de vlam in de pan."

"Toen gingen we dansen bij van Laarschot. Maar ik had geen zin om continue alleen met hem te dansen,' vertelt Bets. 'Ik wilde ook af en toe alleen met de vriendinnen dansen.' Ze had het daarom wel eens uitgemaakt. Maar een paar weken later waren ze alweer samen. 'Toen waren er nog geen stoplichten, maar nou zouden ze dat een knipperlichtrelatie noemen", grapt Willy.

Huwelijk
Het ging dus wel eens uit, maar ze kwamen altijd weer bij elkaar. Tot Willy zoiets had van we gaan trouwen! Op dat moment waren ze nog erg jong, 19 en 18 jaar oud. Ze hadden nog weinig geld. Bets spaarde wel, maar Willy maakte alles op tot het laatste dubbeltje. "Ik ben toen betaald gaan voetballen en toen kon ik gaan sparen tot we genoeg geld hadden om te gaan trouwen. We waren toen 23 en 22 jaar oud."

Na het huwelijk woonden ze eerst bij de ouders van Bets. Ze hoefden geen huur te betalen en konden daar mee eten. "In die tijd was het moeilijk om een huis te krijgen. We hebben wel een huisje op de Lekerstraat gehad, een oud muf huisje voor 2,50 gulden. Maar daar hebben we nog geen jaar gewoond, want Willy werd ziek en daarom zijn we bij mijn ouders gaan wonen", vertelt Bets.

Een eigen gezin stichten
Uiteindelijk stichten ze hun eigen familie. Ze kregen samen twee zonen en een dochter. Én kleinkinderen. Het is mooi om te zien hoe beide glunderen als er over de kinderen en kleinkinderen gesproken wordt. "Dat vinden wij nog steeds mooi, dat onze kleinkinderen nog zo vaak op bezoek komen", glundert Bets.

Vroeger gingen ze altijd naar zee met de kinderen. "En dan waren die drie bij elkaar. Met hun schepjes en het water. We hebben het daar nog steeds vaak over." Genieten konden ze van hun kinderen. Bets vertelt: "Dan liepen ze voor ons, alledrie hand-in-hand. Dat gaf altijd zo'n goed gevoel." Vroeger waren ze een van de eerste van het dorp met een auto. "Mijn vader stond overal in het dorp te verkondigen dat zijn dochter een auto had. Vele tripjes naar zee gemaakt in die auto."

Actief op de oude dag
Zowel Bets als Willy zijn beide nog erg actief. Bijna dagelijks fietsen ze samen door Laarbeek en omgeving. Zo vertelt Willy dat ze afgelopen weekend nog naar Ommel en Vlierden zijn gefietst. "Zeker 40 kilometer, maar wel elektrisch. Het fietsen is een periode minder geweest. Naarmate je ouder wordt, word dat steeds lastiger. Maar ik wilde in eerste instantie niet aan een elektrische fiets beginnen", zegt Willy. Hij voelde zich er nog te jong voor. "Maar doordat Sandra zo'n fiets had, hebben we het eens uitgeprobeerd en ook aangeschaft. Een gouden greep!"

Ook gaan ze nog elke week dansen. "Foxtrot, Engelse wals, Tango bijvoorbeeld, maar ook swingen en country", vertellen ze enthousiast. Ze gaan niet alleen voor het dansen, maar vooral voor de gezelligheid en het sociale contact. Het is duidelijk dat ze nog erg actief zijn, want naast dansen en fietsen, gaat Willy ook nog twee avonden en een morgen per week tafeltennissen. Maar ook met een potje kaarten (jokeren mét punten) kunnen ze zich de hele avond vermaken. "We doen alles samen. We doen samen boodschappen, fietsen en dansen." Bets vertelt dat ze het fijn vind dat ze alles samen doen. Na 60 jaar zijn ze overduidelijk nog steeds gelukkig samen.

Feest
"Toen we vijftig jaar getrouwd waren, hebben we een groot feest gegeven in de tuin van onze zoon." Vol trots laten ze de foto zien die gemaakt is op het feest met alle kinderen en kleinkinderen. Voor deze mijlpaal hebben ze besloten om met familie, vrienden en kennissen te proosten op hun diamanten huwelijk bij Café van der Burgt in Beek en Donk. "Een hapje, een drankje en natuurlijk een dansje."

DeMooiLaarbeekKrant wenst Willy en Bets en de familie proficiat en een hele fijne dag!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>