Logo mooilaarbeek.nl
ADVERTORIAL Advertorial

Binnenkort ook een elektronisch visum voor Rusland

  | Fotonummer: 163b21

Een visum voor Rusland aanvragen wordt een stuk eenvoudiger. De Russische overheid heeft namelijk een e-visum met online aanvraagprocedure aangekondigd. Dit nieuwe visumtype is niet alleen makkelijk te verkrijgen maar gaat ook veel goedkoper worden dan het huidige visum, dat in het paspoort wordt aangebracht op het consulaat. 

Makkelijker voor toeristen en zakenreizigers
Rusland ziet in het toerisme een groeiende inkomstenbron. Ook doet het land graag internationaal zaken. Een grote storende factor hierin was al lange tijd de ingewikkelde aanvraagprocedure van Russische visums. Dit deed veel toeristen besluiten een andere bestemming te kiezen. En het leverde zakenreizigers veel bureaucratische rompslomp op.

Niet meer naar het consulaat
Het huidige Russische visum wordt op het consulaat in het paspoort van de reiziger aangebracht. Hiervoor moest tot op heden elke reiziger het paspoort afgeven en ophalen bij het consulaat, of in elk geval het paspoort per koerier verzenden. Behalve dat dit veel moeite kost, was de aanvraagprocedure ook kostbaar. En het feit dat het paspoort één of twee weken moest worden gemist was voor (vooral zakenreizigers) een grote doorn in het oog. Met de aangekondigde online aanvraagprocedure van het nieuwe e-visum voor Rusland behoren al deze ergernissen tot het verleden.

Nog even wachten, introductie in 2021
Ondanks dat de procedure en nieuwe visumkosten (€45 per persoon) al bekend zijn gemaakt, zal het nog twee jaar duren voordat het e-visum Rusland kan worden aangevraagd. Toeristen die een bezoek aan Rusland overwegen kunnen eventueel wachten totdat de online procedure van kracht wordt. Wel wordt er al gewaarschuwd dat dit ertoe kan gaan leiden dat het vakantieseizoen van 2021 hierdoor wel eens erg druk kan gaan worden.

Nog even genieten van de rust
Reizigers die niet willen afwachten tot het e-visum Rusland een feit is, kunnen ook gebruikmaken van een visumbureau, dat assisteert met de huidige aanvraagprocedure, zoals VisumBuitenland.nl. Reizigers die hun aanvraag via die website indienen worden begeleid bij hun aanvraag door een visumspecialist. Die controleert het papierwerk op veelgemaakte fouten en onvolledigheden. En gaat vervolgens namens de reiziger naar het consulaat om het paspoort af te geven en enkele dagen later weer op te halen, inclusief visum Rusland.

Onzekerheid over de uitnodigingsbrief
Behalve het papierwerk en de ritjes naar het consulaat zorgt ook de verplichte uitnodigingsbrief voor het visum Rusland vaak voor gestress en ergernissen. Reizigers die geen uitnodigingsbrief krijgen van het hotel, kunnen die eenvoudig online kopen, ook via visumbureaus. Dit maakt het niets meer dan een bureaucratische handeling, die tijd en geld kost. Of de uitnodigingsbrief in 2021 ook wordt afgeschaft is nog onduidelijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>