Logo mooilaarbeek.nl
De nieuwe wegversmalling op de Kapelstraat in Beek en Donk   | Fotonummer: cbf36d
De nieuwe wegversmalling op de Kapelstraat in Beek en Donk (Foto: Mark Barten)
Gemeente

Wegversmalling gerealiseerd op de Kapelstraat in Beek en Donk

Beek en Donk - De gemeente Laarbeek was eind april op zoek naar een robuuster alternatief voor de eerder geplaatste bloembakken in de Kapelstraat. Het verkeer in de Kapelstraat is al langer een doorn in het oog van een grote groep bewoners van de straat. De oplossing lijkt gevonden; deze week is er een wegversmalling gerealiseerd.

Bewoners klagen over de grote drukte, de hoge snelheid en vooral het voorbijrijden van vrachtwagens en landbouwverkeer in hun straat. De gemeente Laarbeek greep al in door het plaatsen van twee bloembakken. Maar nadat deze meerdere malen kapot zijn gegaan, werd er op zoek gegaan naar een betere oplossing. 

De werkgroep verkeer Kapelstraat liet eerder weten dat de gemeente voornemens is om de straat af te sluiten voor zwaar landbouwverkeer, net als voor het vrachtverkeer. Een officieel besluit hiervoor kan de gemeente echter pas nemen als er een alternatieve route is gevonden voor het landbouwverkeer. De gemeente Laarbeek voert hiervoor overleg met Rijkswaterstaat. Een deel van de route die men op het oog heeft, is namelijk eigendom van Rijkswaterstaat.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>