Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 599d26
Foto:
Muziek

Harmonie O&U maakt muzikale verwachtingen waar in Innsbruck

Beek en Donk / Innsbruck - Achthonderdenacht kilometer en oponthoud door zeven Baustellen later arriveren de muzikanten en aanhang van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning in Innsbruck. Iets minder dan twee jaar na de uitnodiging van de organisatie van de Innsbrucker Promenadenkonzerte is de harmonie klaar voor haar bijdrage aan dit toonaangevende evenement in Europa op het gebied van de blaasmuziek. Zoals het Beek en Donkenaren betaamd wordt de eerste avond ingevuld met een heuse quiz Schnappi Zwei Punkt Nul. De toon is direct gezet.

Op vrijdagavond 12 juli zitten alle leden van harmonie O&U op scherp om op de Keizerlijke Hofburg in het hart van Innsbruck een gevarieerd muziekprogramma te brengen. Als vertegenwoordiger van de betere internationale harmonieën, big bands, fanfares, militaire orkesten, brassbands en percussie-ensembles binnen Europa krijgt O&U de gelegenheid hun kunnen te laten horen tijdens een nagenoeg twee-uur durend optreden. Het publiek neemt tijdens het inspelen al plaats op de talrijke stoelen van de keizerlijke binnenplaats en applaudisseert na ieder nummer van de soundcheck. Dat belooft wat. Een aaneengesloten programma van renaissancemuziek tot moderne werken, van marsen tot Oostenrijkse traditionele muziekstukken passeren de revue. Zelfs de première van I Colori del Gioia geschreven door componist Jan van der Roost staat geprogrammeerd. De Belgische Sopraan Anneke Luyten zingt hierin de sterren van de Oostenrijkse hemel. Dat doet ze vervolgens ook in nummers als Heia in den Bergen en Meine Lippen, sie küssen so heiß. Nou ja sterren, boven een bewolkte hemel dan. Na het tweede nummer dalen de druppels regen neer op de klinkers van het plein en komen de paraplu's en regenponcho's tevoorschijn. De Innsbruckers zijn een beetje nattigheid wel gewend en laten zich hierdoor niet de kans ontglippen een mooi concert bij te wonen. En dat wordt het. Het applaus en het gejuich laat niets aan onduidelijkheid over. Het publiek geniet met volle teugen. Zeker wanneer Anneke als toegift Funiculi Funicula zingt en Nick Heesakkers op zijn bugel Sorry van Kyteman vertolkt in een prachtig arrangement van percussionist Rob van Doore. De muzikanten en dirigent Fried Dobbelstein vieren dit prachtige muzikale resultaat tot in de kleine uurtjes.

Op zaterdag 13 juli is O&U voor een tweede concert te gast bij Die Musikkapelle Telfs, op een steenworpafstand van Innsbruck. Na een warm onthaal door deze plaatselijke vereniging en een muzikale wandeling door de stad wordt een verkorte versie van het programma gespeeld op de binnenplaats voor het Stadhuis. De verbroedering van beide verenigingen wordt voortgezet onder de klanken van typisch Oostenrijkse cultuurmuziek door getalenteerde jeugdige muzikanten van Die Jungen Mundewurzn. Hiermee wordt de concertreis waardig afgesloten. Tevredenheid alom.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>