Logo mooilaarbeek.nl
De vondst van de hennepplanten werd medio juni 2019 gedaan   | Fotonummer: 164d52
De vondst van de hennepplanten werd medio juni 2019 gedaan (Foto: www.112nieuwsonline.nl)
Gemeente

Kas in Beek en Donk zes maanden gesloten na vondst hennep

Beek en Donk - Een kas aan de Herendijk in Beek en Donk is maandag 5 augustus verzegeld en voor zes maanden gesloten. In het pand zijn eerder 752 hennepplanten aangetroffen. Ook is door de huurder aangegeven dat er eerdere oogsten zijn geweest van meer dan 300 planten.

Dit was reden voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand te sluiten voor een periode van zes maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid. Bij woningen is het gebruikelijk dat deze voor drie maanden wordt gesloten. Omdat het nu niet een woning maar een bedrijfspand betreft, is de opgelegde sluitingstermijn zes maanden.

Burgemeester Frank van der Meijden: "De omvang en het professionele karakter van deze kwekerij zijn voor mij aanleiding om pand langdurig te sluiten. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>