Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: be3abf
Foto: Gemeente Laarbeek
Gemeente

Beek en Donkse huurwoning drie maandengesloten na vondsthennep

Beek en Donk - Op woensdag 7 augustus is een huurwoning aan de Beverstraat in Beek en Donk verzegeld en voor drie maanden gesloten. In het pand zijn begin juli 418 hennepplanten aangetroffen. Een hennepkwekerij in een woonwijk is alleszins ongewenst. Overlast voor de omgeving vanwege geur en bezoekers van de kwekerij en een verhoogd risico op brand zijn redenen voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand voor drie maanden te sluiten. Hierdoor wordt ook de bekendheid van het pand in het drugscircuit onderbroken.

 

De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Omdat in deze woning al geruime tijd een hennepkwekerij aanwezig was en er recentelijk in andere huurwoningen overtredingen van de Opiumwet zijn aangetroffen, heeft de burgemeester besloten om deze huurwoning te sluiten. 

 

Burgemeester Frank van der Meijden: “Met het sluiten van deze professionele kwekerij, die al langer in gebruik was, geef ik een duidelijk signaal af naar de omgeving dat we hier streng tegen optreden. Het gevaar voor de buurt en de overlast neem ik erg serieus. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot.”

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>