Afbeelding

De Bibliotheek komt naar je toe

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - Tijdens de persconferentie van 31 maart is aangekondigd dat de coronamaatregelen verlengd zijn tot en met 28 april. Dat betekent dat alle vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden tot nader order gesloten blijven voor publiek.

Nog steeds hoeft niemand zich zorgen te maken over eventuele boetes. De inleverdatum van alle materialen is verlengd tot 15 juni. Eerder was al bekend dat activiteiten die gepland staan tot en met 1 juni geannuleerd zijn. 

Gelukkig hoeft niemand deze dagen zonder boeken te zitten. Want de Bibliotheek is gewoon online geopend. Met een groot aanbod e-books, de mooiste luisterboeken en ongelooflijk veel online tools en tips. Kijk hiervoor op de website van de Bibliotheek www.bibliotheeklagebeemden.nl en vind je weg in de online wereld. Op deze website vind je ook een Digi-Taalhuis, met interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Met de app ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. Binnenkort is de ThuisBieb te vinden in de Google Play Store en App Store. De Thuisbieb beschikt over 100 e-books voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Check op de website van de Bibliotheek www.bibliotheeklagebeemden.nl om te zien of de ThuisBieb al open is.

Met de hulp van diverse enthousiaste inwoners heeft de Bibliotheek in de afgelopen dagen een groot aantal minibiebs gecreëerd. Kleine kastjes of tafels gevuld met boeken voor jong en oud zijn geplaatst in tuinen en opritten. Op ruim 30 plekken verspreid over de gemeenten Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek kan gratis geleend, geruild en gelezen worden. De bibliotheek wenst iedereen veel leesplezier.