Afbeelding
Foto: Mark Barten

Bibliotheek fysiek gesloten; wél online geopend

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - De boodschap van dinsdag 21 april vanuit de overheid is helder: 'we gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd'. 

Dit alles betekent dat Bibliotheek De Lage Beemden gesloten blijft tot en met 19 mei. Bibliotheken staan expliciet genoemd in de lijst met organisaties, bedrijven en branches die gesloten moeten blijven. De inleverdatum van alle materialen was al verlengd tot 15 juni, dat blijft zo. Alle activiteiten die gepland waren tot 1 juni waren al geannuleerd.

Gelukkig is er genoeg om te lezen voor iedereen, jong en oud. De Bibliotheek is online gewoon open. Voor een online programma met persoonlijke ontwikkeling, een groot aanbod e-books, de mooiste luisterboeken en ongelooflijk veel online tips voor thuisblijvers. Kijk hiervoor op www.bibliotheeklagebeemden.nl En er kan nog steeds gratis geleend, geruild en gelezen worden bij de ruim 30 minibiebs die verspreid over de gemeenten Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek zijn gerealiseerd in tuinen en opritten bij mensen thuis. Maak eens een rondje door de wijk om de minibiebs te ontdekken.

Er is nog meer goed nieuws! De ThuisBieb app, met 100 e-books voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek, wordt tot en met 1 juni verlengd. De ThuisBieb is de populairste boekenapp op dit moment. Ook de LuisterBieb-actie is verlengd tot en met 1 juni. Zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek kunnen in de LuisterBieb terecht voor 100 extra luisterboeken. Beide apps zijn te vinden in de App Store en Google Play.