De jeugd staat klaar om weer te gaan badmintonnen
De jeugd staat klaar om weer te gaan badmintonnen

Badminton Club Lieshout start weer op met jeugd

Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout wil graag zo snel mogelijk weer opstarten. Vanwege de lockdown-maatregelen hebben de Lieshoutenaren hun sport al enige tijd niet meer fysiek kunnen uitoefenen. Vanwege de versoepeling, die aangekondigd is voor het sporten door de jeugd, ziet de vereniging kansen om weer op te starten: eerst met de jeugd.

Versoepeling
Met de onlangs aangekondigde beperkte versoepeling zijn er kansen geschapen om weer op te starten met de jeugd. Buitensporten zijn immers, onder bepaalde voorwaarden, vanaf 29 april weer toegestaan. En, badminton is in Nederland officieel een zaalsport, maar badmintonnen kan natuurlijk ook prima buiten! Om die reden heeft Badminton Club Lieshout snel een werkgroepje opgestart met Frans van Waardenburg, Tim van Bommel, Ainara Vandegard en Isa Verkoeijen om de mogelijkheden verder te onderzoeken. Zij zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat het prima zou kunnen.

Randvoorwaarden
Om op te kunnen starten zijn echter wat toestemmingen en hulpmiddelen nodig. Allereerst is daarom een verzoek bij de Gemeente Laarbeek ingediend om gebruik te mogen maken van het parkeerterrein náást Sporthal de Klumper: hier kan prima buiten-badminton gespeeld worden. Ook hebben ze inmiddels speciale buitenshuttles aangeschaft om ook met een beetje wind te kunnen badmintonnen. Ook netten zijn inmiddels beschikbaar. Hiernaast zijn protocollen opgesteld voor het brengen en halen van de kinderen en de aanwezigheid van ouders. Tevens is er een aparte opzet gemaakt voor de kinderen van 12 tot 18 jaar. Kortom: Badminton Club Lieshout staat klaar om op te starten.

Digitaal
Intussen blijft de vereniging volop actief op het digitale front. De senioren spelen volop mee in de wekelijkse 'Kahoot-quiz' die door Derek Dirven onderhouden wordt en steeds weer voorzien wordt van verrassende vragen. De jeugd speelt mee in de door Tim van Bommel geïnitieerde challenges: inmiddels zijn er hier al zes van gelopen. Hiernaast is de hele vereniging nog bezig om digitaal met elkaar te badmintonnen: alle leden is gevraagd een filmpje van zichzelf te maken waarbij een shuttle naar de persoon toe wordt geslagen; hij/zij vangt deze op en slaat deze weer verder. Door al deze filmpjes achter elkaar te monteren is de hele vereniging toçh met elkaar aan het badmintonnen.