Afbeelding

Reconstructie 'grimmig' avondje Boerdonk in jaren '60

Algemeen

Laarbeek/Boerdonk - Zaal Vissersch in Boerdonk was in de zestiger jaren een drukbezochte uitgaansgelegenheid voor jongeren. Volgens de vorige 'Waardin', Ger Coppens, kwam de jeugd uit Beek en Donk en Aarle-Rixtel zelfs met volkswagenbusjes vol naar Boerdonk.

Wegens het afzeggen door een orkest werd een Deurnes bandje uitgenodigd op te treden. Dat liep niet zoals de bedoeling was. Er werd een totaal ander repertoire gespeeld dan men gewend was. Geen foxtrot, Engelse wals of tango. Maar Beatles Stones Kinks en zelfs Pretty Things. Het bestuur van de organisatie vroeg de band in de pauze hun optreden te stoppen. De sfeer was de hele avond al wat grimmig en tijdens het inpakken van de instrumenten in de gehuurde bus vielen hier en daar wat klappen.

Henk van der Zanden uit Lieshout was één van de fans van de band en is in samenwerking met de Erpse krant bezig deze gebeurtenis te reconstrueren. Henk: "Een belangrijke groep heb ik nog niet gesproken. Dus ben ik op zoek naar jeugd van toen die zich dit voorval kunnen herinneren. Dus: was u midden zestiger jaren aanwezig bij dit optreden, of kent u de inmiddels oudere jeugd die daarbij aanwezig waren, dan hoor ik dit graag. Uw ervaringen worden onderdeel van het verhaal dat in het najaar gepubliceerd zal worden."

U kunt contact opnemen met Henk per mail: sandeman.hz@gmail.com of tel. 0499-421580.