De jeugd mag, ondanks alle regels, gelukkig nog volop badmintonnen: ook een ganzenbord-Siterklaas-toernooi.
De jeugd mag, ondanks alle regels, gelukkig nog volop badmintonnen: ook een ganzenbord-Siterklaas-toernooi.

Volop coronamaatregelen bij Badminton Club Lieshout

Sport

Lieshout - Met de invoering van de mondkapjesplicht is er wéér een extra verplichting bij gekomen voor de sporters van Badminton Club Lieshout. Ondanks de nog steeds toenemende coronamaatregelen kan en mag er echter nog wél steeds gebadmintond worden: iets waar zowel de jeugd als senioren érg blij mee zijn. De jeugd heeft zelfs een mooi ganzenbord-Sinterklaas-toernooi kunnen spelen.

Het pakket maatregelen dat geldt voor binnen/zaalsporters is wederom uitgebreid. Omdat een sporthal een publieke ruimte is, moeten de zaalsporters nu ook mondkapjes dragen ín de sporthal. Gelukkig mogen de kapjes af, zodra de sporters echt gaan badmintonnen. Buiten de speelvelden en tijdens het omkleden moeten de kapjes echter wel steeds op. Deze mondkapjesplicht komt bovenop de andere, al eerder ingevoerde, maatregelen.

Jeugd
Bij de jeugd vallen die corona-maatregelen nog enigszins mee. De jeugd mag gewoon badmintonnen en alle spelvormen spelen; ook dubbelpartijen. De jeugd mag daarnaast gewoon trainen en volop binnen 1,5 meter van elkaar bewegen. Ook zijn er geen maxima gesteld voor het aantal aanwezigen. Om die reden heeft de jeugdbegeleiding ter gelegenheid van Sinterklaas een leuk ganzenbord-Sinterklaas-toernooi gespeeld. De jeugd mag op dit moment geen gebruik maken van kleedruimtes en/of douches. Ook mogen brengers en halers de sporthal niet binnen en wordt iedereen geregistreerd die de sporthal binnen treed.

Senioren
Die registratie geldt ook voor de senioren. Ook van hen wordt exact bijgehouden wie wanneer binnen is. Verder mogen de senioren duidelijk minder dan de jeugd. Zij mogen niet dichter dan 1,5 meter bij elkaar komen, waardoor dubbel-spelen vrijwel onmogelijk zijn. Ook is het trainen met een onderlinge afstand van 1,5 meter nauwelijks te waarborgen: om die reden heeft de vereniging ook besloten geen trainingen meer voor de senioren te organiseren. Wat resteert voor de senioren is enkel het single-spelen. Dat is de enige spelvorm die binnen alle regels is toegestaan. En, omdat er door deze spelvorm en de grootte van de sporthal maar maximaal 14 sporters tegelijk kunnen badmintonnen moeten de senioren vooraf een tijdzone reserveren.

Toch badmintonnen
Kortom, zowel bij de jeugd als bij de senioren zijn er restricties. Bij de ene groep wat meer dan bij de andere groep maar vooralsnog kunnen de sporters nog vooruit: iets dat veel andere zaalsporters niet kunnen. Om die reden prijzen de badmintonners zich erg gelukkig.