Wethouder Tonny Meulensteen
Wethouder Tonny Meulensteen Foto: Gemeente Laarbeek

Tonny Meulensteen voor de derde keer lijsttrekker CDA

Algemeen

Laarbeek - Tonny Meulensteen, nu wethouder, is door de leden van CDA Laarbeek gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar. Meulensteen kijkt er naar uit om zijn partij naar een mooi resultaat bij de verkiezingen te leiden.

Het CDA heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad en daarnaast is dus Tonny Meulensteen wethouder. “Als je kijkt naar het verkiezingsprogramma van vier jaar geleden, dan hebben we mooie dingen bereikt, maar nu wil je dan ook de komende jaren uitvoering geven aan die plannen”, doelt hij onder meer op de extra woningen die gebouwd mogen worden in Laarbeek de komende jaren. “En ook willen we nieuwe kansen gaan creëren voor na Bemmer IV, als dat bedrijventerrein vol is. De gemeenteraad stelt later dit jaar de omgevingsvisie Buitengebied vast. Daar wil ik ook graag uitvoering aan geven.”

Meulensteen hoopt veel inwoners te betrekken de komende periode bij de politiek. “Na de zomer gaan we open Whatsapp-groepen opzetten. Hierin kunnen mensen hun mening geven richting het CDA, over allerlei onderwerpen.” 

Tijdens de ledenvergadering waarop Meulensteen werd gekozen als lijsttrekker, werd ook afscheid genomen van interim-voorzitter Jaques Kals. Voor zijn inzet kreeg Kals de zilveren CDA-speld. Kals was elf jaar bestuurslid, waarvan de laatste zeven jaar interim-voorzitter. Romana dos Ramos-Verstraeten uit Lieshout werd gekozen als nieuwe voorzitter, tevens namen ook Geert Welten en Hennie de Gooijer zitting in het bestuur van CDA Laarbeek.