Afbeelding

Seniorenvereniging Beek en Donk heeft hele vitale leden

Algemeen

Laarbeek - Op 3 mei vond de Vitaliteitsdag plaats in het Ontmoetingscentrum, georganiseerd door Seniorenvereniging Beek en Donk, samen met KBO-Brabant en mede ondersteund door Vitaal Laarbeek, de LEVgroep, Stichting Kruiswerk Laarbeek en Dorpsraad Beek en Donk.

Veel lokale ‘specialisten’ verleenden belangeloos hun medewerking zoals diëtiste, audicien, fysiotherapeute, oud-huisarts, optometrist in opleiding, dorpsondersteuner en buurtsportcoach. Ook een geriatrisch tandarts was aanwezig en die kon velen interessante informatie bieden over verzorging van het gebit bij ouder worden. 

50 deelnemers lieten zich bij meetstations testen of informeren op allerlei gebied, zoals de bloeddruk, BMI, knijpkracht, zien en horen, bewegen en voeding. Ook werden gesprekken gevoerd over zingeving en toekomstplannen. De testresultaten waren van ondergeschikt belang en de gezelligheid stond voorop. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers waren lovend over deze Vitaliteitsdag: het was erg leerzaam voor iedereen en ook de samenwerking met studenten en stagiaires was inspirerend. Over het algemeen bleken de senioren nog erg vitaal voor hun leeftijd.

Ook wethouder Joan Briels en Leo Bisschops, de voorzitter van KBO-Brabant kwamen een kijkje nemen en waren onder de indruk. Na afloop kregen de vrijwilligers een attentie mee en alle deelnemers een tasje met interessante informatie en hebbedingetjes. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl .