Afbeelding
Foto: Heemkundekring 't Hof van Liessent

Historische herinneringen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring Hof van Liessent uit Lieshout. Het betreft een familiefoto van ‘Tinus de Köster’, ofwel Martinus Swinkels. Maar welke familie? Herkent u de personen op deze foto? Graag horen we dit van u. Mail uw reactie naar redactie@mooilaarbeek.nl.

Vorige week:
Hans Verhoeven herkende zichzelf: “Ik zit op de bok van een oude brandweerspuit. Het is dus van brandweer Aarle-Rixtel. Precies boven de brandweerspuit zie je een daklijst. Voor mij lijkt dat de kiosk op de Kouwenberg. Mijn herinnering laat me helaas wat in de steek, maar ik denk dat dit te maken zou kunnen hebben met de presentatie van een nieuwe brandweerwagen. Helaas weet ik dat niet zeker. De man naast het paard is de heer Rooijakkers, van Croy, tegenover de kasteelpoort. Van links naar rechts achter de kar Peter Bordat, Wim Thomassen, Adriaan Vriens, Nolleke van den Elzen en Broer van Gerwen.

De voornaam van de heer Rooijakkers is Sjef, zo wisten dochters Gerdi vand en Boomen en Jose van Turnhout. “Volgens mijn moeder was er feest van de Aarlese brandweer kazerne. Mijn vader is in 2018 overleden, het paard heette Ellie.”

Afbeelding