Vlnr. Ed Vincent, Jan van Ganzenwinkel en Paul Kweens
Vlnr. Ed Vincent, Jan van Ganzenwinkel en Paul Kweens

Drie jubilarissen bij Teerdag Sint Margarethagilde

Algemeen

Aarle- Rixtel - Het Sint Margaretha Gilde in Aarle-Rixtel houdt op zaterdag 4 juni de teerdag en eert het Gilde hun patroonheilige. 

Om 10.00 uur begint de dag met een Heilige mis in de Onze Lieve vrouw Presentatie kerk, met daarna de eed van trouw aan het kerkelijk, en burgerlijk gezag, op het kerkplein. Daarna vertrekt het gilde naar hun gilde paviljoen, voor de koffietafel. Na de middag zullen de jubilarissen gehuldigd worden. Ed Vincent, Jan van Ganzenwinkel, en Paul Kweens zijn ieder 50 jaar lid van Sint Margaretha gilde, oftewel de Rooi schut.

Ed Vincent zag in de zesde klas van de lagere school een tromdemonstratie van het gilde en was meteen verkocht, dat wilde hij ook. Je kon wel lid worden, maar dat blijf je dan voor de rest van je leven, vertelde men erbij. Het trommen beviel hem wel, door de jaren heen heeft hij de nodige prijzen binnen gehaald. Ook een bestuursfunctie ging hij niet uit de weg. Ruim 18 jaar, met de nodige jaren als 1e dekenschrijver.

Jan van Ganzenwinkel kwam bij het gilde op een doordeweekse dag, zoals hij dat vertelde. Als jongen van 28 jaar ging hij vendelen, maar dat was toch niet helemaal zijn ding, dus werd hij stokdrager. Jan zit in de kerkcommissie, en verzorgt daar de dingen die daarmee verband houden, verder houdt hij ook de gildetuin bij in het onderhoud en de klusjes.

Paul Kweens was ook 28 jaar, en samen met Henk Daniels kwam hij bij het gilde. Ook Paul ging vendelen, en het was Han van Dijk, van de blauw schut, die hem de slagen leerde. Aan wedstrijden heeft hij nooit mee gedaan. Paul zit ook in de kerkcommissie, en dan vooral met de aankleding door middel van de vlaggen. Speciaal de vlag in de kerktoren. Tijdens de bouw van het gildepaviljoen heeft hij ook zijn steentje bij gedragen, met kennis en handvaardigheid.

Iedereen kan de jubilarissen komen feliciteren tijdens de receptie van 15.00 tot 17.00 uur. Zij hopen u graag te zien op het gildepaviljoen op de Havenweg 6a in Aarle Rixtel.