Festiv opening gemeentehuis
Festiv opening gemeentehuis Foto: Heemkundekring De Lange Vonder

Historische herinneringen - namen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring De Lange Vonder uit Beek en Donk. Deze foto is gemaakt bij de opening van het nieuwe Beek en Donkse gemeentehuis, begin jaren 70. Herkent u de personen op deze foto? Graag horen we dit van u. Mail uw reactie naar redactie@mooilaarbeek.nl.

Vorige week
Een groepsfoto van personen die te maken hadden met de De Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB). Mieke Knaapen herkende iemand: “De vierde volwassen persoon van links is Sien van der Heijden- Swinkels, vrouw van Tinus Swinkels, de Koster uit Lieshout. Zij is geboren in Schijndel bij het spoor. Zij was de oudste van zeven kinderen.”

Ook Piet van Wetten dacht wat mensen te herkennen: “Eerst iets over de plaats waar de foto genomen is: de linker zijgevel (westzijde) van het vorige Patronaatsgebouw. Je ziet de aanzetten van een grote boog in het metselwerk: hij overspant twee entreepartijen. Via de rechter deur ging je direct naar de bovenwoning, via de linker deur kwam je in een grote ruimte, waar optredens gehouden werden. Het werktuig op de voorgrond is een vroege vorm van een ploeg: een klein wiel aan de voorzijde en een of twee messen aan de achterzijde. Een bijeenkomst van de NCB: dus veel agrariërs; maar wat doet een Houët daar bij? Voorste rij/zittend: derde persoon: Nooien, hij woonde in een boerderij op ‘t Heuveltje, waar onlangs de grote tent stond voor de dorpsfeesten en waar enkele jeu-de-boule-velden zijn aangelegd; 4e persoon: Beijers, die woonde op een boerderij aan de Wilhelminalaan; 5e persoon: Peter Verschuuren van de Overbrug, vader van Jan-de-Weerman; in de staande eerste rij direct boven Beijers zie ik een Nooien-gezicht (vader van Nooien van de Opstal); in de tweede staande rij zie ik in de 3e persoon een Houët, maar dat is geen agrariër! Verder moet ik er het zwijgen toe doen, helaas.”

Afbeelding