Afbeelding

Grottendorfer-gelegenheidskapel in Mariahout

Algemeen

Mariahout - In het Openluchttheater van Mariahout werd op zaterdag 16 juli de openluchtmis muzikaal opgeluisterd door een gelegenheidskapel o.l.v. Piet Diender en het zangkoor Rejoice onder leiding van Dora van Deursen. Dit alles vond plaats in het feestweekend georganiseerd door carnavalsvereniging de Heikneuters en tevens ter gelegenheid van 25 jaar Laarbeek.

Na de stille coronajaren hebben de meeste blaaskapellen een doorstart gemaakt tijdens de oefenavonden. Zo ook de Mariahoutse kapel. Om goed beslagen ten ijs te komen voor het Mariahouts feestweekend is er assistentie gevraagd bij andere kapellen waarvan Piet Diender de dirigent is. Na een paar gezamenlijke repetities klonken de klanken, in de prachtige natuur van het theater, erg mooi. Een compliment aan de muzikanten van D’n Ouwe Hap uit Aarle Rixtel, De Ekkermuzikanten uit Beek en Donk en de Grottendorfer blaaskapel. Het was een samenwerking die voor herhaling vatbaar is; wie weet komt het er ook van.

Vakantiereces
Voordat de activiteiten van de Grottendorfer Blaaskapel stil komen te liggen in verband met het vakantiereces zal er nog één keer opgetreden worden. Er moet immers nog afscheid genomen worden van Helma van de Brandt, beheerder van het Buurthuis, die met vervroegd pensioen gaat. Jarenlang was zij de gastvrouw op de donderdagavond in het Buurthuis en zorgde ze voor de gezellige sfeer. De Grottendorfer Blaaskapel dankt haar hiervoor en wenst iedereen een mooie zomer toe.