Afbeelding

Participatieverklaring voor statushouders

Algemeen

Laarbeek - Een aantal statushouders die in de gemeente Laarbeek wonen hebben afgelopen dinsdag 29 november hun Participatieverklaring ontvangen. Deze verklaring is één van de stappen in het inburgeringstraject. Het leert deze ‘nieuwe’ Nederlanders meer over de Nederlandse cultuur en de normen en waarden die hier gelden. Het certificaat werd feestelijk uitgereikt door wethouder Monika Slaets in het ontmoetingscentrum in Beek en Donk. 

Rond de klok van half zes druppelden de mensen langzaam maar gestaag binnen in het Ontmoetingscentrum. Na een klein stukje gebak nam wethouder Monika Slaets het woord. De uitreiking was gewijd aan de verplichte cursus participatie die als onderdeel van de inburgering geldt. De groep bestond uit een aantal mensen die asiel hebben aangevraagd, maar ook uit een Amerikaan en een Spanjaard. 

Iedereen die het diploma heeft ontvangen heeft een cursus gevolgd die de waarden en het systeem in Nederland beknopt uitlegt. De cursus beschrijft dat Nederland een rechtstaat is waarin vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie belangrijk is. Alle mensen die het diploma kregen hebben deze cursus met succes afgerond en kennis genomen van deze belangrijke waarden van het land.

Namens de gemeente Laarbeek, in samenwerking met LEVgroep Laarbeek, is deze feestelijke bijeenkomst georganiseerd om iedereen van harte te feliciteren met het behalen van dit certificaat. Welzijnsorganisatie LEV Laarbeek voert namens de gemeente Laarbeek werkzaamheden uit om zich samen in te zetten voor het welzijn van de inwoners.