Mia Debeij met op de achtergrond Hans Maas en Teresa van de Ven
Mia Debeij met op de achtergrond Hans Maas en Teresa van de Ven

Leden Seniorenvereniging Beek en Donk genieten van prachtige kerstbeleving

Algemeen Sport

Beek en Donk - Op 14 december zat de Rabozaal, in kerstsfeer en op het podium een knus (digitaal) haardvuur, in het Ontmoetingscentrum helemaal vol. De leden van Seniorenvereniging Beek en Donk zaten klaar voor de beloofde Kerstbeleving: wat moest men ervan verwachten? 

Na het openingswoord van de voorzitter, droeg Mia Debeij het gedicht Kerstgedachte voor uit de gedichtenbundel van haar vroegere zonnebloemgast Dora van Dijck-van de Laar. Daarna was het de beurt aan Teresa van de Ven uit Nistelrode, uitstekend opgeleid en met heel veel ervaring. Zij vertelde kerstverhalen van vroeger (dus zeer herkenbaar), vergezeld van amusante anekdotes en begeleid door passende muziek. Acteur Hans Maas bracht ter afwisseling ook twee verhalen ten gehore. Gedichten en muziek, humor en ernst dus. 

Na de pauze (met consumpties en hapjes) werd het programma vervolgd met als afsluiting een stemmig optreden van het eigen Seniorenkoor St. Joachim o.l.v. Hans Kempe en met pianobegeleiding van Jolanda Verhagen. Er werden vijf kerstliederen ten gehore gebracht en het publiek zong volop mee waar dat mocht. Daarna kwamen er worstenbroodjes met koffie en thee en was er de trekking van de loterij waarvoor iedereen een gratis lot had gekregen. De voorzitter sloot af, onder dankzegging van allen, met de wens uit te spreken dat iedereen als kerstgedachte de liefde naar elkaar deelt, luistert waar nodig, en omziet naar elkaar. Aan de lovende reacties te horen na afloop, mag men spreken van een hele geslaagde middag. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.