Een tweede plaats voor Gert Jan van Sluijs en een derde plaats voor Eefje Timmers. Wie deze opdracht heeft gewonnen, zie je in de video hieronder.
Een tweede plaats voor Gert Jan van Sluijs en een derde plaats voor Eefje Timmers. Wie deze opdracht heeft gewonnen, zie je in de video hieronder.

Dit is de winnaar van eerste ronde Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Algemeen Foto en Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

De strijd om ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek 2023’ is losgebarsten. Medio december ontvingen de twintig deelnemers - tijdens een informatie- en kennismakingsavond - de eerste opdracht: ‘Het Dorp’. Deze opdracht bestond direct uit het maken van een drieluik.

Laarbeek - De twintig resultaten kwamen netjes op tijd voor de deadline binnen. “Best pittig, ineens 3 foto’s inleveren, die dan ook nog bij elkaar passen”, was een veelgelezen opmerking. En moeilijk was het ook zeker. Het was dan ook niet voor niets de finaleopdracht van de eerste editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek (2021).


Brainstormen
Na instructies van juryleden Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen tijdens de eerste bijeenkomst kon er volop gebrainstormd worden. Het maken van deze foto’s begint immers bijna altijd met het opdoen van ideeën. Zo waren er meerdere kandidaten die ‘Het Dorp’ bijvoorbeeld met dorpsquiz Kwizut of Bavaria associeerden. Andere kandidaten kozen o.a. voor gebouwen, landschap of mensen.

Beoordeling foto’s
Tijdens deze tweede editie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek zullen regelmatig gastjuryleden helpen bij de beoordeling van de foto’s. De foto’s worden altijd volledig anoniem door de redactie aangeleverd bij de (gast)juryleden, die apart van elkaar een oordeel vellen. Deze drie resultaten worden door de redactie opgeteld en zo komt er een uitslag tot stand. Per ronde is er één winnaar en zijn er twee afvallers. De afvallers zullen de strijd om Het Perfecte Plaatje helaas moeten staken, terwijl alle andere kandidaten doorgaan naar de volgende ronde en een nieuwe uitdaging voor de kiezen krijgen.

Video met bekendmaking uitslag
Na het ontvangen van alle beoordelingen werd maandagavond een video opgenomen met jurylid Joost Duppen en gastjurylid Rob van Kaathoven (winnaar eerste editie). Tijdens deze video (hierboven te bekijken) komen de juryleden kort terug op de foto’s en is de uitslag zichtbaar. De uitslag wordt als eerste gepubliceerd via de nieuwsapp van MooiLaarbeek (te downloaden in de bekende appstores).

Benieuwd naar de winnaar en de afvallers? Bekijk het in de video hierboven.


Het drieluik van Gert Jan van Sluijs eindigde op de tweede plaats - Foto: Gert Jan van Sluijs


Een mooie derde plaats was er voor Eefje Timmers - Foto: Eefje Timmers