Afbeelding
Foto:

Zanggroep De Halmen viert 50-jarig bestaan

Algemeen

Laarbeek - Zanggroep de Halmen, met leden uit alle kernen van Laarbeek, bestond in 2022 50 jaar. Door onder andere corona was deze mijlpaal nog steeds niet gevierd. Vorige week zondag kwam het er dan toch van en vierden ze hun 50-jarig bestaan alsmede de seizoensafsluiting met een muzikale ukelele workshop en lekker eten. 

Nadat ze de laatste viering voor de vakantie hadden opgeluisterd werd, in de tuin van één van leden, onder het genot van koffie, thee en wat lekkers het begin gemaakt van een gezellige, muzikale dag. Dirigent Bert Muitjens werd nog even in het zonnetje gezet omdat hij het koor al ruim 12,5 jaar dirigeert. Onder begeleiding van een tweetal muzikanten werden daarna de basisprincipes van het ukelelespel uitgelegd, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Het was een mooie gelegenheid voor de leden om hun muzikale horizon te verbreden en hun vaardigheden op de ukelele te ontwikkelen. Aan het eind van de workshop klonken er zowaar een aantal liedjes begeleid door een 20-tal ukeleles.

De dag werd afgesloten met lekker eten, wat ze zelf mochten bereiden in de party-pan. Ze kijken terug op een zeer geslaagde dag en hopen als Zanggroep nog vele jaren samen muziek te blijven maken. Zanggroep de Halmen zoekt overigens nog steeds een (amateur) pianist en of gitarist. Wie heeft interesse? Claudia Jongerius geeft met plezier meer informatie. Mail naar: claudiajongerius@gmail.com.