Afbeelding
Foto:

Dorpsplatform Aarle-Rixtel buigt zich over diverse zaken

Algemeen

Aarle-Rixtel - Op de eerste maandag van de maand komt het Dorpsplatform traditioneel bij elkaar en afgelopen maandag mochten ze ook enkele belangstellenden verwelkomen. Drie punten sprongen eruit op deze avond: Het verkeer algemeen (het snelfietspad, de herinrichting van de straten rond de scholen, het Kerkplein en de N279), De ‘Huiskamer’ in Aarle-Rixtel en de gesprekspunten voor het overleg in oktober met de wethouder.

Naast de situatie in de Dorpsstraat, Lieshoutseweg en Albers Pistoriusstraat was er nu aandacht voor de herinrichting van de straten rond de scholen. Het snelfietspad van Gemert naar Eindhoven waarvan sprake is, werd eerder ook al met de andere dorpsraden besproken om tot een eensluidend advies naar de gemeente te komen. Binnen enkele weken zal er een voorstel liggen van de vier dorpsraden over hoe dit in hun ogen het beste vorm kan krijgen. Met betrekking tot het kerkplein wist de gemeente te melden dat men druk bezig is met de civiel-technische opgaves in te passen om het nieuwe ‘groen’ en het verkeer samen te laten vloeien in goede oplossingen. Men hoopt in de loop van het volgend jaar hier uitvoering aan te kunnen geven.

Uitgebreid werd stilgestaan bij het begrip ‘Huiskamer’. Nogmaals werd door de vergadering benadrukt dat ze niet zozeer een fysieke huiskamer willen, maar een Dorpsondersteuningspunt, waar inwoners informatie over allerlei zaken kunnen ophalen. Daarbij is het wel van belang dat mensen weten voor welke zaken men kan aankloppen en zij denken dan aan de dorpsondersteuner, Wocom, digitaal info-punt, etc. Op 11 september is hier verder overleg over. En met zo’n ondersteuningspunt kun je ‘morgen’ beginnen, de dorpsondersteuner wil wel!

Omdat de wethouder de volgende vergadering zal bijwonen, stonden ze uitvoerig stil bij de mogelijke gesprekspunten, zodat ze een goede discussie met haar kunnen voeren.

Fijn is het te constateren dat iemand zich heeft aangemeld om hen te ondersteunen bij het ICT-gebeuren. En nog fijner zou het zijn wanneer zich nog enkele mensen zouden melden die mee willen denken over het wel en wee van het dorp. In het najaar gaan enkele mensen stoppen en ze zoeken aanvulling. Dus lijkt het je iets, kom vrijblijvend enkele vergaderingen bijwonen en meld je aan: www.dorpsplatform.nl.