Afbeelding

Eerste editie Verenigingencafé Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - De organisatie van het Verenigingencafé Aarle-Rixtel kijkt terug op een mooie eerste avond bij Perron 15. Sommigen kwamen wat twijfelend binnen, niet wetend wat precies te verwachten. Wat gaat er gebeuren? En gaat dit niet teveel tijd kosten, naast de tijd die de eigen vereniging al vraagt? Een kleine opsomming van de aanwezigen: ASV’33, de carnavalsvereniging, Jantje, de Harmonie, de Dorpsfeesten, de Zonnebloem, Zonnetij en nog een hele reeks meer.

Na een korte introductie door Veronic gingen ze van start met drie rondes speeddaten, eerst kort kennis maken met elkaar en vervolgens samen nadenken over hoe je elkaar kunt versterken. Per ronde was het doel om concrete punten te noteren en deze mee te nemen naar huis om hier je voordeel mee te doen. Het was mooi om te zien hoe enthousiast iedereen met elkaar in gesprek ging, probeerde elkaar te leren kennen, samen nadacht over nieuwe kansen en mogelijkheden voor samenwerking. Mensen die elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten, leerden elkaar nu in korte tijd kennen, het bruiste aan alle kanten! Iedereen merkte dat je zonder moeite elkaar vaak al snel kunt helpen met advies, materialen delen, ideeën uitwisselen of simpelweg samenwerken.

Het initiatief dat hieraan ten grondslag ligt begon in mei 2022 op kasteel Croy. Ze hebben toen met 15 verenigingen ideeën uitgewisseld over het dorp, de leefbaarheid en de manier waarop ze samen de druk op de zorg kunnen opvangen. Iedere club heeft natuurlijk zijn eigen doelstellingen, maar met elkaar hebben ze ook een gezamenlijk doel; het dorp leefbaar houden. Een van de ideeën die toen op tafel kwam, was het oprichten van een verenigingencafé om met elkaar op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan. Inmiddels zijn 23 verenigingen aangehaakt bij dit initiatief dat verder gaat dan enkel het zorgperspectief. De eerste editie zit erop!

In het volgende verenigingencafé op maandag 26 februari zal onder andere Michael vertellen hoe zijn club bezig is met de organisatie van de Dorpsfeesten. Lijkt het je ook interessant om aan te sluiten? Neem dan even contact op met Veronic van Rooij via 06-55583937.