V.l.n.r. Gerard van Ganzenwinkel, Jan Rovers, Jolanda Steegs, Berry Vorstenbosch, Gerard Maas ,Bert Vorstenbosch, Coen Vorstenbosch en Henk van der Velden
V.l.n.r. Gerard van Ganzenwinkel, Jan Rovers, Jolanda Steegs, Berry Vorstenbosch, Gerard Maas ,Bert Vorstenbosch, Coen Vorstenbosch en Henk van der Velden Foto:

Vrije wedstrijd Brabants wipschieten

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij het Onze Lieve Vrouwe gilde Aarle-Rixtel werd op ‘t Jan van Doorenpaviljoen zondagmiddag een vrije wedstrijd Brabantswipschieten verschoten. De weergoden waren hen goed gezind met slechts een klein buitje in de middag. De aanwezige schutters streden om de hoogste eer op de diverse onderdelen. 

Jolanda Steegs van het gilde Sint Antonius Beek en Donk behaalde een derde plaats op het onderdeel personeel. Een knappe prestatie op haar eerste kringwedstrijd. Vijfde werd Jan Rovers van het Leonardus gilde uit Beek en Donk en zesde Berry Vorstenbosch van het gilde Sint Servatius Lieshout. Op het onderdeel vrije hand behaalde Gerard Maas van Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel een derde plaats en won hij ook een 4e puistprijs. Gerard van Ganzenwinkel van het Sint Margaretha gilde uit Aarle-Rixtel werd vierde en tevens won hij het viertal als gastschutter van Stiphout. Vijfde of het onderdeel vrije hand werd Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel, die tevens eerste bejaarden werd en een vijfde puistprijs won. Reserve Kampioen werd Bert Vorstenbosch van het gilde sint Servatius uit Lieshout en Goen Vorstenbosch van het gilde sint Servatius uit Lieshout werd derde op het onderdeel bejaarden.

De volgende wedstrijd is een vrije avond wedstrijd bij het sint Joris gilde in Someren. Deze begint op 28 oktober om 18.00 uur op schietterrein De Molen.