Gerard Maas (rechts) krijgt de prijs overhandigd door Jos van den Heuvel.
Gerard Maas (rechts) krijgt de prijs overhandigd door Jos van den Heuvel.

Kringwedstrijd Brabants Wipschieten

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel werd op 10 september een Kringwedstrijd Brabants Wipschieten gehouden. De zon stond hoog aan de hemel die middag, dus de winterjas kon in de kast blijven. Toch kwamen de schutters uit kring Peelland opdagen om hun schietvaardigheden te meten onderling. 

Bij de aanvang was het nog goed toeven op het Jan van Dooren paviljoen, maar gaandeweg de middag werd het zeer warm voor de schutters die deelnamen aan de wedstrijd. Grote winnaar werd Gerard Maas van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel, die Erekampioen werd en 5e bij de Vrije Hand. Ook Gerard van de Linden van het Sint Servatius Gilde uit Lieshout zette goede prestaties neer door 1e op onderdeel Personeel en 1e Kampioen te worden, net voor Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel die 2e Kampioen, 3e Personeel en 4e op het onderdeel Vrije hand werd. Gerard van Ganzenwinkel van het Sint Margaretha Gilde uit Aarle-Rixtel werd 1e op het onderdeel Bejaarden.

De volgende schietwedstrijd is op zondag 1 oktober. Dan is het NBFS Kampioenschap geweerschieten bij het sint Joris Gilde in Someren aan de Einhoutsestraat 14, achter molen Den Evert. Ook de schutters uit Laarbeek zullen hieraan deelnemen. Schutters uit heel Brabant zullen in uniform verschijnen om te strijden om de hoogste eer van Brabant. Aanvang om 13.00 uur