V.l.nr. Henk van der Velden, Thomas van der Burgt, Gerard Maas en Stein Evers
V.l.nr. Henk van der Velden, Thomas van der Burgt, Gerard Maas en Stein Evers

Kringwedstrijd Brabants wipschieten

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel was afgelopen zondag zeer succesvol bij de kringwedstrijd Brabants wipschieten op het Jan van Doorenpaviljoen. Het viertal van het gilde werd eerste, een knappe prestatie omdat twee startende schutters mede deel uitmaakte van het viertal dat bestond uit Stein Evers, Thomas van der Burgt, Gerard Maas en Henk van der Velden.                                        

Er waren totaal 27 schutters aanwezig die alle gingen voor de hoogste eer. Ook de Schutters van het Onze Lieve Vrouwe gilde stonden hun mannetje in deze wedstrijd. Beginnend schutter Stein Evers werd tweede op het onderdeel ‘vrije hand’. Dirk van den Boomen wist de vierde plaats te bemachtigen, net voor zijn vader Hans van den Boomen van het Sint Antonius en Sebastianus Gilde Gemert. Zesde werd Gerard van de Linden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout.

Bij het onderdeel ‘personeel’ was de tweede prijs voor Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde Aarle-Rixtel na een felle strijd met Jan van Bree van het Sint Antoniusgilde Stiphout, die eerste werd. Derde werd Hans van den Boomen van het Sint Antonius en Sebastianus Gilde Gemert en zesde werd Berry Vorstenbosch van het Sint Servatius gilde uit Lieshout. 

Erekampioen Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel wist ook op het onderdeel ‘bejaarden’ de eerste prijs te behalen. Puistprijzen waren er voor Jos van den Heuvel (3e) en Kailey Gruijters (7e) van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel en een vierde prijs was er voor Ruud Mijnsbergen van het Sint Servatius gilde uit Lieshout.

Op zondag 18 september vindt er wederom een kringwedstrijd plaats in Lieshout bij het Sint Servatius gilde in Lieshout. Op zondag 9 oktober wordt er geschoten om de kringkampioenen Peelland van 2021-2022 bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde Aarle-Rixtel. Aanvang is dan 15.00 uur voor de kringkampioenswedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd door Gilde Sint Antonius en Sebastianus Gemert. U bent welkom op het Jan van Doorenpaviljoen om dit met eigen ogen te aanschouwen.