Wie pakt de handschoen op en neemt het PostNL punt over?
Wie pakt de handschoen op en neemt het PostNL punt over? Foto:

Dorpsraad Lieshout wil PostNL punt graag terug

Algemeen

Lieshout - Met het verdwijnen van het PostNL punt lijkt er wéér een voorziening uit dorp verdwenen. De Dorpsraad zou graag zien dat het PostNL punt behouden blijft voor het dorp en roept ondernemers met mogelijke locaties op om deze voorziening over te nemen. Ze krijgen hierdoor wat meer aanloop en bieden meteen een belangrijke bijdrage aan het op peil houden van de voorzieningen in het dorp. 

Het PostNL punt wisselde de afgelopen periode een aantal keer van locatie en is nu verdwenen. Bij de Jumbo werden weliswaar afhaalkluisjes geplaatst, maar in de praktijk komt het voor dat het pakket naar een afhaalpunt gebracht wordt als iemand niet thuis is. Als er geen afhaalpunt in Lieshout is, zullen de betrokkenen hun pakket elders op moeten gaan halen. Omdat de Dorpsraad zo’n PostNL punt belangrijk vindt voor het dorp zou ze graag zien dan een andere ondernemer dit punt overneemt. De Dorpsraad vindt het immers een belangrijke voorziening voor het dorp, die ze liever niet verloren zien gaan. Om die reden roepen ze Lieshoutse ondernemers dan ook op om opname van een PostNL punt in hun winkel of gebouw te overwegen. Op de site van de Kamer van Koophandel zijn alle voor- en nadelen te vinden en ook PostNL kan veel info geven.

Voorzieningen van levensbelang 
Dorpsraad Lieshout staat voor het verder optimaliseren van de leefbaarheid in het dorp. Het verdwijnen van voorzieningen zien zij dan ook als een achteruitgang van de leefbaarheid en dus trekken zie hiervoor aan de bel. Voorzieningen zijn immers de eerste levensbehoeften die horen bij een dorp. Langzaamaan ziet de Dorpsraad steeds weer een voorziening verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Graag vecht de Dorpsraad tegen deze tendens om zo een bijdrage te leveren aan het behoud (of liefst zelf een verbetering) van de leefbaarheid.

Voorzieningen spreiden over de kernen
Eerder heeft de Dorpsraad ook al aangegeven de proef om de bibliotheek in Aarle-Rixtel te herstructureren met argusogen te volgen. Ook de bibliotheek is immers zo’n voorziening die stapsgewijs afgebouwd lijkt te worden. Principieel wil de Dorpsraad dit soort afbouw van voorzieningen niet. Zij roept de politiek dan ook op om bij noodzakelijke herstructureringen de voorzieningen te spreiden over alle dorpen in de gemeente en niet te concentreren. Alleen dan kan de leefbaarheid in het dorp op peil blijven. Hoewel de politiek geen invloed heeft op het PostNL punt geldt hier natuurlijk hetzelfde voor.