Wonen is een van de vaste aandachtsgebieden van de Dorpsraad Lieshout. Graag willen zij daar meer aandacht aan geven.
Wonen is een van de vaste aandachtsgebieden van de Dorpsraad Lieshout. Graag willen zij daar meer aandacht aan geven.

Werkgroep ‘wonen’ van Dorpsraad Lieshout houdt focus

Algemeen

Lieshout - De werkgroep ‘wonen’ van de Dorpsraad Lieshout heeft inmiddels heel wat projecten te volgen. Om die reden hebben zij de projecten onderling verdeeld zodat de focus op de juiste plaatsen kan komen te liggen. Wonen is immers een belangrijk, primair aandachtsgebied van de Dorpsraad en verdiend dan ook alle aandacht. 

In Lieshout spelen diverse projecten op het gebied van wonen. Het project Baverdestraat loopt al langere tijd, maar is (nog) niet bij een uitvoeringsfase. Gelukkig ligt het plan nu wel ter inzage dus lijkt er wat schot in te komen. Ook het onderdeel wonen in het project om de Heuvel te revitaliseren is niet te onderschatten en verdient aandacht. Zeker als de supermarkt aanvullend óók nog eens gaat verplaatsen. Dan ontstaat er immers veel plaats voor nieuwe inbreiding op het terrein van de huidige Jumbo. Ook de herontwikkeling van het Franciscushof, waar ook volop plannen voor gemaakt worden, moet aandacht krijgen, net als de herinvulling van de leeg komende Maria-basisschool. Daar ontstaat immers volop ruimte voor woningbouw. Diverse woonprojecten dus die de werkgroep van de Dorpsraad graag wil volgen en daarom er voor gekozen heeft dat de leden hun eigen projecten volgen, zodat de focus voldoende kan zijn. 

Volop mogelijkheden
Naast al deze projecten zijn Frank van Elderen, Angelique Sterken, Gertjan Migchels en Harrie van de Laar ook bezig om alle mogelijke in- en uitbreidingslocaties van de kern Lieshout in kaart te brengen. Op die wijze willen ze met concrete gegevens aan de politiek laten zien dat er volop mogelijkheden zijn voor woningbouw in Lieshout. Dorpsraad Lieshout zou deze immers graag ingevuld willen zien zodat er een betere en eerlijkere verdeling van nieuwbouw komt in Laarbeek. Eerder heeft de Dorpsraad daar de politiek al op gewezen: naar hun mening wordt er immers onevenredig weinig gebouwd in Lieshout. Die actie heeft er al toe geleid dat er een toevoeging is gekomen op de voorstellen om een meer gelijke verdeling over de kernen te bewerkstelligen. De kaart met mogelijkheden is dan ook een middel om de politiek, die hierover beslist, te informeren dat er in Lieshout volop plekken zijn om nieuwbouw te realiseren: niet alleen als inbreiding maar ook de randen van de kern zijn uitermate geschikt voor uitbreiding.