Afbeelding

Feestavond 40-jarig jubileum ReumaActief de Peel

Algemeen

Laarbeek/De Peel - ReumaActief de Peel probeert reumapatiënten te helpen om contacten te leggen met onder andere lotgenoten. Ook organiseren ze beweegactiviteiten, afgestemd op reuma-beperkingen zoals bewegen in warm water en stoelyoga. Verder organiseren ze makkelijkere toegankelijke wandel- en fiets- tochten en voorlichting/informatie, bijvoorbeeld middels de maandelijkse ReumaINN.

De activiteiten zoals wandelingen en fietstochten zijn niet alleen toegankelijk voor de leden, maar ook vaak voor andere geïnteresseerden. Dit geldt onder andere voor de ReumaINN. Meestal gratis, maar soms tegen een kleine vergoeding. Omdat 2023 een speciaal jubileumjaar is kon op 18 november een feestavond georganiseerd worden. Deze vond plaats in zaal de Koning in Helmond. Aangezien de vereniging zich niet alleen op Helmond richt, maar op alle Peelgemeenten, was het een bont gezelschap. Laarbeek, Asten Someren en Deurne waren dan ook ruim vertegenwoordigd.

Na ontvangst bij binnenkomst en een kop koffie/thee opende de voorzitter Christa Haasnoot de avond met een welkomstwoord en daarna werd voor het amusement de invulling van de avond overgedragen aan Deurne’s bekende troubadour Tonny Wijnands. Het lukte Tonny binnen vijf minuten de handjes in de lucht te krijgen. Het repertoire bestond voornamelijk uit liedje die iedereen wel kende. Meezingen was daarom niet zo’n probleem. Natuurlijk veroorzaakte dit de nodige droge kelen, maar het personeel van de Koning zorgde er wel voor dat de keeltjes goed gesmeerd werden en dat er soms ook wat te sneukelen viel. Er was ook voldoende ruimte om met elkaar herinneringen op te halen of gewoon wat te kletsen. Alles speelde zich af in een relaxte/ongedwongen sfeer. Op het einde van de avond ging iedereen met een tevreden smile huiswaarts. Het was een gezellige, geslaagde feestavond en zij willen iedereen bedanken die mee heeft gewerkt aan het succes van deze avond.

Bent u ook geïnteresseerd in de vereniging? Meer informatie over reuma de peel kunt u vinden op www.reumadepeel.nl.