Afbeelding
Foto:

Leden vogelvereniging Laarbeek succesvol op diverse wedstrijden

Algemeen

Laarbeek - Tijdens diverse vogeltentoonstellingen in de regio en de Noord-Brabantse kampioenschappen waren leden van vogelvereniging Laarbeek erg succesvol.

Diverse kwekers wisten goud te behalen met hun vogels. In het weekend van 17 t/m 19 november werden de regionale kampioenschappen georganiseerd door vogelvereniging KANEXO uit Deurne. Hier hebben vogelliefhebbers uit Laarbeek, Deurne, Asten, Eindhoven, Helmond en Nuenen hun beste kweekresultaten laten beoordelen door een vakkundige en gespecialiseerde keurmeesters. Daarna werden de vogels ter keuring ingezonden bij de Noord-Brabantse kampioenschappen georganiseerd door vogelvereniging De Notenkraker in Liempde in het weekend 15, 16 en 17 december. Het behalen van goud, zilver of brons met een vogel is de kroon op het intensieve en dagelijkse werk wat de kweek met zich meebrengt.

Bij de regionale tentoonstelling, ook wel de Kleine Kring Tentoonstelling genoemd, behaalde Bert Staal met gordelgrasvink en zebravink de kampioenstitel evenals Ad Verstraaten met een magelaansijs en Jos van Kemenade met een Turquosineparkiet. Eerste prijzen waren er voor Gerard van den Akker (4x), Bert Staal, Antoon Driessens (2x), Jos van Kemenade (9x), Ad Verstraaten (3x), Jos van Rooy, Tom Gruyters (2x) en Tony van Alem (2x). De mooiste Open Klasse was voor Toon van Bakel. Door bovengenoemde resultaten behaalde vogelvereniging Laarbeek de eerst plaats in het verenigingsklassement.

Bij de Brabantse District kampioenschappen te Liempde behaalde Gerard van den Akker vier keer goud, een keer zilver en een keer brons. Jos van Kemenade was ook succesvol met vier keer goud, drie keer zilver en twee keer brons. Voor Bert Staal was er een keer goud, een keer zilver en twee keer brons. De vogels van Ad Verstraaten waren goed voor twee keer goud met bondsmedaille, twee keer zilver en twee keer brons. Tony van Alem behaalde maar liefst vijf keer goud en bondsmedaille, twee keer zilver en twee keer brons. Bijzonder goede prestaties van de Laarbeekse vogelliefhebbers! Ook hierbij scoorde vogelvereniging Laarbeek ook zeer goed met een mooie tweede prijs in het verenigingsklassement.