Afbeelding
Foto: Peter van der Kloet

Drie vrijwilligerspenningen voor leden EHBO Beek en Donk

Algemeen

Laarbeek – Annie Beekmans, Bert Staal en Peter van den Heuvel uit Beek en Donk ontvingen op maandag 5 februari 2024 de Vrijwilligerspenning Laarbeek. Wethouders Monika Slaets en Joan Briels reikten tijdens de jaarvergadering van EHBO Beek en Donk de onderscheidingen uit namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek.

Bert Staal is al 50 jaar actief als EHBO-er. Hij bezoekt trouw de maandelijkse oefenavonden en is inzetbaar voor EHBO op evenementen. Nooit wordt op hem tevergeefs een beroep gedaan. Ook is hij actief bij de cursussen jeugd-EHBO op de basisscholen als docent en als examinator. Zo’n langdurige en trouwe inzet verdient uiteraard een vrijwilligerspenning! 

De tweede vrijwilligerspenning was voor Annie Beekmans. Zij is lid van de EHBO Beek en Donk vanaf 1995 en bestuurslid sinds 2005. Zij legt na 19 jaar haar bestuurstaken neer, maar blijft wel actief als vrijwilligster. Naast haar bestuurstaken regelde zij, indien nodig, de EHBO- bezetting bij een aanvraag voor evenementen. Vaak vulde zij zelf die taak in. Annie was ook lid van het feestcomité voor het 50-jarig bestaan in 1998, de sportcommissie en de praktijkcommissie. Sinds 2004 coördineert zij de cursussen jeugd-EHBO met name op basisschool de Muldershof. Ook werkt ze mee bij het verzorgen van de EHBO-lessen op de diverse andere basisscholen. Dankjewel Annie, je hebt de onderscheiding dik verdiend.

De derde onderscheiding was voor Peter van den Heuvel uit Aarle-Rixtel. Hij vroeg die andere twee onderscheidingen aan maar wist niet dat er voor hém ook een penning werd aangevraagd via een ander bestuurslid. Peter is actief lid van EHBO sinds 1979. Vanaf 2005 tot vandaag was hij penningmeester bij EHBO Beek en Donk, maar daar stopt hij nu mee. Hij regelde alles als penningmeester maar verzorgde ook de in- en uitgaande post. Hij zocht sponsoren, organiseerde de opleiding en herhalingscursussen van AED-alert en was actief EHBO-er tijdens evenementen. Ook verzorgt hij EHBO-lessen op basisscholen. Mede dankzij zijn inzet is EHBO Beek en Donk weer een bloeiende vereniging geworden qua financiën. De andere bestuursleden zijn hem hierom zeer dankbaar en laten dit zien met de vrijwilligerspenning

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding