Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Cappie van den Broek

Algemeen

Laarbeek – Cappie van den Broek uit Mariahout ontving op zondag 16 april 2023 de Vrijwilligerspenning Laarbeek. Wethouder Joan Briels reikte de onderscheiding uit namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek. Cappie van den Broek zet zich al bijna 35 jaar op vele vlakken in voor carnavalsvereniging De Heikneuters. 

Eind jaren tachtig is Cappie van den Broek lid geworden van de carnavalsvereniging en hij heeft zich direct vanaf het begin ingezet als vrijwilliger. Hij hielp bij de bouw van diverse prinsenwagens, is mede-organisator van de carnavalsmissen en de dinsdagmiddagen tijdens carnaval. Ook bij de kletsavonden was hij een onmisbare schakel. Hij hielp mee met de aankleding van de zaal, de opbouw van het podium en in de garderobe. Samen met zijn broer heeft hij enkele keren zelf op het podium gestaan. Daarnaast regelen ze ook nog het ziekenbezoek binnen de vereniging.  

Cappie staat altijd voor de vereniging klaar. Hij treedt niet op de voorgrond, maar is de stille genieter en aanpakker die zo belangrijk is voor een vereniging. Hij ziet het werk en niets is hem te veel. De carnavalsvereniging is hem daar erg dankbaar voor en beloont hem graag met een Vrijwilligerspenning Laarbeek.