Afbeelding

Expositie Reizende Penselen in Beek en Donk

Algemeen

Laarbeek - Bibliotheek de Lage Beemden haalt de Reizende Penselen Expositie naar Laarbeek. In de huiskamer van het ontmoetingscentrum in Beek en Donk zijn tot 21 maart acht imposante doeken te bewonderen. Op de grote doeken staan de allermooiste kinderboekenillustraties uit 2023!

Een eigenzinnige kijk op de geschiedenis van de mensheid, een avontuur over het volgen van je dromen en een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: alles komt voorbij in de Penselen-expositie. De stijlen en onderwerpen van de illustraties zijn heel verschillend, maar ze maken je stuk voor stuk nieuwsgierig naar de boeken waar ze uit komen. 

Quiz
Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar ligt er een leuke quiz klaar. Door het beantwoorden van de vragen, maken ze kennis met de acht prachtige kinderboeken die horen bij de expositie. Ze maken ook kans op een toffe prijs!

Zilveren en Gouden Penselen
Jaarlijks kent de Illustratie Ambassade prijzen toe aan de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. De expositie toont de originele illustraties van de winnaars van 2023: The Fan Brothers, Djenné Fila, Joëlle Jolivet, Martijn van der Linden, Marieke Nelissen, Annet Schaap, Hanneke Siemensma en Sydney Smith.