Afbeelding
Foto: Johan Maas

Vrijwilligers genieten van dag vol workshops

Algemeen

Laarbeek - Vrijwilligers, we kunnen niet zonder. Om deze vrijwilligers te bedanken organiseren de gemeente Laarbeek en LEV Laarbeek al jaren het vrijwilligerscompliment. Sinds twee jaar doen ze dat met een dag waarop alle vrijwilligers een gratis workshop of activiteit kunnen doen. Afgelopen zondag, op 14 april, was het weer zover.

“Het is opnieuw erg goed bevallen”, vertelt buurtsportcoach Stan Hendriks. “Dat was vorig jaar al het geval en dit jaar waren er veel meer en uitgebreidere workshops. Omdat het zo verschillend was, was er veel keus voor de vrijwilligers. Zo konden ze iets sportiefs, maar ook wat creatiefs kiezen. Dit jaar waren er ook veel meer aanmeldingen, dus dat is allemaal alleen maar positief.”

In totaal waren er ruim 200 aanmeldingen voor de 18 verschillende workshops. De ene workshop was populairder dan de andere, maar zo heeft iedere vrijwilliger een mooie dag gehad. Stan is zelf ook langs een aantal workshops gegaan om te kijken of alles goed verliep en Jacqueline van de Ven, manager LEVgroep, en wethouder Monika Slaets gingen zelfs alle workshops langs om appelflappen uit te delen. “We zien veel lachende gezichten, dus dat betekent dat dit concept aanslaat bij de vrijwilligers. Het laat ook zien dat er ontzettend veel te doen is in de gemeente en als het dan ook nog lekker weer is dan kunnen we wel spreken van een zeer geslaagde dag.”

De gemeente Laarbeek en LEV Laarbeek hebben het voornemen om ook volgend jaar het vrijwilligerscompliment op deze manier te organiseren. Ben jij ook vrijwilliger en heb je interesse om mee te doen? Houd dan rond oktober/november de berichtgeving in DeMooiLaarbeekKrant in de gaten of informeer bij jouw eigen vereniging of organisatie of ze al iets gehoord hebben!